Ante Guberac se še naprej ne more sprijazniti z razpletom pravkar končane sezone državnega nogometnega prvenstva, v katerem je njegovo moštvo v zadnjih 180 minutah zakockalo prednost dveh točk in naslov prepustilo Mariboru.

Predsednik obalnega prvoligaša je v tem tednu večino strupenih puščic uperil proti šestnajstkratnim državnim prvakom, ki jih je obtožil umazanih iger, podkupovanja igralcev ter celo grozil z uporabo pravnih sredstev. Pisali smo že sicer, da Guberac za svoje trditve ni predložil nobenih dokazov in da zadeve, zaradi katerih so se mu zamerili Mariborčani, dejansko niso v neskladju s pravilnikom tekmovanja. Kako se bo zadeva odvijala v bodoče bomo vsekakor podrobno spremljali še naprej.

Po napadu na Maribor se je sedaj prvi mož Kopra ponovno oglasil in tokrat še bolj šokiral. Guberac je namreč moštvo Brava obtožil poizkusa prirejanja tekem, saj bi naj Koprčanom igralci Šiškarjev pred finalom pokala ponudili dogovor, da Koper finalno tekmo izgubi in si s tem zagotovi zmago na tekmi zadnjega kroga državnega prvenstva. “Pred tekmo so se pojavljali zapisi o tem, da je vse dogovorjeno, po naši zmagi pa so vsi na ves glas hvalili poštenost velikega finala. V pokal smo vložili ogromno čustev, podlegli smo pritisku vzdušja, ki se je zbudilo v Kopru. Bili smo izpraznjeni. Ampak odločili smo se, da bomo igrali pošteno, čeprav zdaj vemo, da bi morali na tisto tekmo poslati mladince. Zdaj pa si predstavljajte, kaj bi v tem primeru pisali o nas. In odkrito povem, igralci Brava so klicali naše fante – pustite nam finale in mi vam bomo pustili na zadnji tekmi. Pa jaz tega nisem dovolil,” je med drugim Guberac razlagal v pogovoru za Sportklub.

Gre za nove hude obtožbe predsednika Kopra, ki tudi v tem primeru mečejo veliko senco nad integriteto prve lige. Bo Guberac svoje besede vsaj v tem primeru podkrepil z dokazi? To bi vsekakor bilo v interesu celotne slovenske nogometne javnosti, povsem mogoče pa je, da bo to na koncu moral storiti. Na sodišču. Zanimivo bo namreč videti kako se bodo na to izjavo odzvali pri prvoligašu iz Spodnje Šiške. Da bodo vse skupaj nemo spremljali s strani, kot to počne Nogometna zveza Slovenije, je malo verjetno.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Nogometni praznik pri novopečenemu tretjeligašu

Pred številnimi gledalci in polnim stadionom v Račah so nogometaši Maribora, v iskanju dod…