Za Koprom je sezona, na katero na Bonifiki ne bodo imeli najlepših spominov. Po uspešnem prvem delu sezone, ko je kazalo, da se bodo kanarčki borili za uvrstitev na mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja, je sledil strm padec v formi. Drugi del sezone je bil tako povsem drugačen in rumeno-modri so katastrofo preprečili šele z zmago v dodatnih kvalifikacijah za obstanek proti Krki. Predsednik Kopra Ante Guberac je v pogovoru za portal Sport Klub komentiral turbulentno sezono.


“Po zimskih pripravah sem bil prepričan, da bo ekipa spomladi še boljša kot jeseni. Igrali smo težke pripravljalne tekme, nakar se je zgodil padec. Morda je bil kriv ritem tekem sreda – nedelja. Ne vem. V nogometu sem že 20 let in si preprosto ne znam razložiti, kaj se nam je zgodilo. A to je le še en dokaz, kako nepredvidljiv je nogomet. Zadnjih sedem tekem se nam je dejansko zalomilo. Glede na priložnosti, ki smo jih imeli, bi lahko vse dobili, a zgodilo se je ravno nasprotno. Žoga ni hotela v mrežo in dobivali smo poceni gole, kar nas je pripeljalo do tega, da smo se borili za obstanek v ligi namesto za Evropo.

Kljub ponesrečenemu drugemu delu pretekle sezone prvi mož Kopra trdi, da v prihajajoči sezoni ambicije ne bodo nižje: “Moje vodilo je vedno, da dokler sem predsednik Kopra, bo klub imel visoke cilje in nič drugače ni za prihajajočo sezono. Lani so nekateri dvomili v našo napoved, a je ves jesenski del kazalo, da smo na dobri poti. Bili smo med najboljšimi tremi, štirimi, razlika med nami in vodilnim pa je znašala le okoli štiri točke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Razprodaja igralcev pri Olimpiji se nadaljuje

Iz NK Olimpije prihajajo nove zaskrbljujoče vesti za ljubljanske navijače. Klub naj bi v k…