V Celju je včeraj potekal 14. redni zbor članov NK Celje. Le-ta je prinesel precej sprememb, saj so grofje ostali brez dosedanjega predsednika dr. Stevana Đorđevića, ki je bil s svoje funkcije odstavljen po spremembah v temeljnem aktu društva Pravilniku Nogometnega društva Celje.


Kot je razkril Alen Obrez, bivši direktor kluba, je bil Đorđević razrešen, čeprav zdaj že nekdanji predsednik kluba pred zborom članov o tem ni vedel praktično ničesar. Đorđevića, sicer tudi dolgoletnega klubskega zdravnika, tako ni več v upravnem odboru kluba, ki ga po novem sestavljajo Izidor Krivec, Aljoša Džumhur, Miloš Rovšnik, Igor Dedišin in Andrej Krupenko, eden od njih pa bo na prvi seji upravnega odbora izvoljen za novega predsednika NK Celje.

“Na rednem zboru je bilo tudi potrjeno, da dr. Stevan Đorđević, ki je nesebično opravljal odlično delo za klub, postane častni predsednik kluba,” so v izjavi za javnost zapisali grofje, ki bi se lahko v prihodnjih mesecih znašli v globokih težavah. Vlagatelji naj na klubski račun še ne bi nakazali niti evra, čeprav je bilo pred tedni na novinarski konferenci javno obelodanjeno, da so Ukrajinci na račun novoustanovljenega podjetja FC Celje, d.o.o., ki zdaj stoji za celjskim prvoligašem, že nakazali prvi obrok.

Na zboru članov je bilo ob tem potrjeno tudi, da vodstvo celjskega kluba ni uspelo podaljšati pogodbe z generalnim pokroviteljem Cinkarno, ki je v preteklosti s svojim deležem prispeval pomemben delež k finančni sanaciji in tekočemu poslovanju kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…