Ljubljančani so se po zmagi v prvi polfinalni tekmi vrnili v stare tirnice. Zmaji tudi v sedmem poizkusu niso uspeli priti do prve pomladanske zmage v nadaljevanju državnega prvenstva, še več, v izdihljajih srečanja, z golom Elekeja v 95. minuti, so se rešili še šestega poraza v zadnjih sedmih tekmah.


“Ne vem, kaj naj rečem. Tekma je bila zahtevna, rezultat 1:1 pa je na koncu realen,” je po srečanju uvodoma dejal Safet Hadžić, ki ga v sredo čaka povratna polfinalna tekma Pokala Slovenije. So Ljubljančani že pogledovali proti Ljudskemu vrtu ali so lahko derbi vseeno izbrisali iz svojih misli? “Ne gre za izklop. Vemo, da moramo zmagovati. Morda je težava, ki jo imamo, v velikem številu poškodovanih igralcev. Ne moremo si privoščiti rotacije igralcev, ampak moramo igrati z več ali manj isto postavo. V bodoče, ko bodo poškodovani igralci ozdraveli, si želim, da se čim prej vrnejo v ekipo in da lahko potem razmišljamo tudi o zamenjavah, saj nas do zaključka sezone čakajo še zahtevne tekme. V pokalu moramo strniti vrste, da pridemo preko Maribora in nato morda v finalu premagamo še Domžale. Pa seveda, da ulovimo drugo mesto.”

Manj zadovoljni z razpletom so bili po golu v zaključnih sekundah gostitelji. “Za nogometaša je najtežje prejeti gol v zadnji sekundi. Igralci in trenerji smo zelo razočarani. Tudi igralci so dejali, da bi morda raje prej dobili gol, če so ga že morali dobiti. Mislim, da so lahko igralci in gledalci v drugem polčasu lahko uživali v igri, bilo je veliko priložnosti. Vse pohvale našim igralcem za dobro igro,” je po delitvi točk dejal Aleksandar Radosavljević, sicer pomočnik kaznovanega Igorja Jovićevića, v družbi katerega je tekmo spremljal s tribune. So pa Celjani, ki za četrti mestom zdaj zaostajajo štiri točke, podaljšali niz neporaženosti: “Lovimo Evropo. Radi bi igrali v evropskem pokalu in zato je potrebno dobiti vsako tekmo, še posebej na domačem terenu. Šli smo na zmago. Niz neporaženosti ostaja, ekipa kaže dobro igro in prisotna je zdrava konkurenca. Tako hočemo nadaljevati, pred nami je že naslednja tekma z Gorico, ki je neposreden konkurent za četrto mesto in treba bo iztržiti dober rezultat.”

Za razliko od Ljubljančanov imajo grofje manj težav s sestavo enajsterice, kar nekaj je namreč takšnih nogometašev, ki ne pridejo niti na klop za rezerviste: “Vlada izredna konkurenca in trenerji gledamo, kako se igralci obnašajo skozi teden na treningih in na podlagi tega se odločimo za enajsterico. Tako bo tudi v bodoče. Vsi, ki so med osemnajsterico, so pripravljeni, da vstopijo v igro in pomagajo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…