Tudi nogometaši Gorice so že krepko zakorakali v priprave na novo prvoligaško sezono. Primorci so v Kranjski Gori s kar 5:0 ugnali črnogorskega prvoligaša Rudar Pljevljo.

Po pravi mali katastrofi v soboto proti Domžalam se Črnogorci nič bolje niso znašli niti dva dni kasneje proti povratniku med slovensko prvoligaško elito. Goričani so skozi celotno srečanje bili boljši nasprotnik ter so že v prvem polčasu odločili zmagovalca. V osmi minuti je štirikratne državne prvake s strelom z bele točke v vodstvo popeljal Nejc Mevlja, do odmora pa sta za trojno vodstvo poskrbela Luka Vekić in Alen Krajnc. Tudi v drugem delu se je obleganje črnogorskih vrat nadaljevalo, po zaslugi bratov Marinič pa je na Gorenjskem odjeknila petarda. Leon je najprej v 51. minuti rezultat povišal, sredi drugega polčasa pa je njegov mlajši brat Amadej zabil za končnih 5:0.

Gorica – Rudar Pljevlja 5:0 (3:0)
Mevlja (8′ 11m), Vekić (11′), Krajnc (36′), Marinič L. (51′), Marinič A. (70′)
Začetna postava Gorice: Likar, Širok, Mevlja, Cerovec, Urbančič, Ahmetaj, Hrka, Baruca, Leban, Krajnc, Vekić. Igrali so še: Dajčar, Zeriali, Andrejašič, Korošec, Žejen, Marinič A., Hodžić, Marc, Gomizelj, Marinič L., Biggs, Obi.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Nogometni praznik pri novopečenemu tretjeligašu

Pred številnimi gledalci in polnim stadionom v Račah so nogometaši Maribora, v iskanju dod…