Prva tekma nedeljskega sporeda 29. kroga PLTS bo odigrana v novogoriškem športnem parku med domačo Gorico in gostujočimi Celjani. Dvoboj se bo pričel ob 14. uri.


Goričani so ob Celjanih in Mariborčanih edina ekipa, ki so v prvi ligi odigrali prav vse sezone. Spoštovanja vreden dosežek, ki pa ga štirikratni državni prvaki nehote ogrožajo prav  v letošnji sezoni. Slabe predstave v spomladanskem delu, v katerem so Primorci v devetih tekmah zmagali samo enkrat in kar sedemkrat izgubili, so vrtnice prikovale na predzadnje mesto, ki ob koncu sezone prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek. Varovanci Saše Kolmana za odrešilnim 8. mestom, ki ga s tekmo več trenutno zasedajo Velenjčani, zaostajajo za vsega tri točke in nič še ni izgubljenega, a šest točk prednosti pred zadnjeuvrščenimi Krčani še zdaleč ne prinašajo mirnega spanca. Edini primorski prvoligaš je v seriji štirih zaporednih porazov, tokrat pa na svojem stadionu gostijo Celjane, ki bodo na zahodu Slovenije nastopali brez dveh pomembnih adutov, in sicer bosta zaradi kartonov manjkala Janez Pišek ter motor ekipe in najboljši strelec lige Rudi Požeg Vancaš. Gorica je proti današnjemu nasprotniku v letošnji sezoni na treh tekmah še brez zmage, oktobra sta se moštvi v Novi Gorici razšli z rezultatom 1:1.

Oslabljene Celjane torej v Novi Gorici čaka težko delo in prav zanimivo bo videti kako se bo glavni trener Dušan Kosič znašel brez dveh pomembnih članov svojega moštva in kdo bo zapolnil vrzel predvsem Požeg Vancaša, ki je ob štirinajstih zadetkih zbral še pet asistenc in je tako sodeloval natanko pri polovici vseh zadetkov svojega moštva v letošnji sezoni. “Odsotnost Piška in Požega Vancaša je izziv za ekipo. Fantje nabirajo kartone, tudi druge ekipe se soočajo s tem. Imamo dvajset fantov, ki pridno trenirajo. Tisti, ki bodo dobili priložnost za igro, naj dokažejo, da si zaslužijo priložnost in zamenjajo nosilce igre,” je pred dvobojem odločen trener gostujoče ekipe, ki lovi vstopnico za evropska tekmovanja v prihodnji sezoni. Tja bo kot vse kaže vodilo tudi četrto mesto, za katero poteka težek boj med Aluminijem, Celjem in Muro, katere na lestvici ločuje samo točka razlike. Domžale, ki imajo odigrano tekmo več, bežijo že za šest točk, a je do konca sezone še dovolj tekem in je tako realno dosegljivo tudi tretje mesto.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…