Goričani so slabo krenili v novo sezono, saj imajo pokalni prvaki po sedmih krogih Prve lige Telekom Slovenije na svojem kontu vsega štiri točke, kar moštvo trenerja Luigija Apollonija, ki je poleti doživelo številne spremembe, uvršča šele na osmo mesto prvenstvene razpredelnice.


Robert Vrtovec, predsednik novogoriškega prvoligaša, je v pogovoru za spletno stran lige že pred tedni dejal, da sodelovanje s Parmo ni več tako tesno kot v lanski sezoni, kar se še najbolj pozna številu posojenih nogometašev, saj je Parma letošnje poletje na sever Primorske poslala precej manj nogometašev. Ob umiku generalnega sponzorja Energy TI Group je tudi klubski proračun občutno nižji, kar je v intervjuju za Primorske novice potrdil tudi športni direktor Michele Dal Cin, ki pa kljub temu puške ni vrgel v koruzo. Italijan, ki ga je v Novo Gorico sicer poslala Parma, bo skušal graditi predvsem na temeljih nogometne šole, ki je v preteklosti že dala precej odličnih nogometašev: “Kar je bilo v preteklosti, ne bom komentiral. Vem pa, da sedaj lahko načrtujemo prihodnost, kar lani ni bilo mogoče. Zgodba se sicer ni začela tako, kot bi si želeli. Poleti smo zamudili rok, a že sedaj s sodelavci in ogledniki pozorno spremljamo dogajanje v drugih ekipah in ligah. Najkasneje prihodnje poletje želimo okrepiti kadetsko in mladinsko selekcijo z novimi igralskimi močmi. Gorica mora vlagati v podmladek in se ozirati za obetavnimi nogometaši v Sloveniji ter v dveh, treh letih pridobiti domač oziroma slovenski pridih. Trije, štirje tujci bi bili le dodana vrednost. Sam nisem tukaj, ker bi me izbrala Parma, ampak ker želim delati z Gorico, s katero imam triletno pogodbo. V tem času želimo ustvariti dobro zgodbo.”

“Do konca jesenskega dela se želimo prebiti v zgornjo polovico lestvice. Spomladanski del želimo začeti vsaj s približno podobnimi izhodišči kot višjeuvrščene ekipe. Za to seveda potrebujemo in pričakujemo stalni rezultatski napredek,” je o tekmovalnih ciljih za Primorske novice še dejal Dal Cin.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…