Goričani se bodo od svojih gledalcev v letošnji sezoni poslovili z domačo tekmo v kateri bodo gostili Ankaran. Srečanje v novogoriškem športnem parku se bo pričelo ob 16.00 uri, pravico na srečanju pa bo delil Darjan Kovačič.


Za Goričane bo jutrišnja tekma proti Ankaranu nekaj posebnega, saj bo to zadnja tekma Mirana Burgića v novogoriškem športnem parku. Goričani, ki trdno držijo šesto mesto na prvenstveni lestvici so proti Ankaranu v vlogi favoritov, prav tako pa proti Ankarančanom lovijo še tretjo prvenstveno zmago. Goričani so v zadnjem krogu vpisali tri točke na pri direktnem konkurentu za četrto mesto, velenjskem Rudarju, kjer so slavili po zadetku Uroša Celcerja iz najstrožje kazni. Kot že omenjeno bo tekma minila od slovesa Mirana Burgiča, ki je v dresu vrtnic odigral 160 tekem in v 10.892 minutah zabil 55 zadetkov. Burgič bo eden izmed nevarnejših tudi v svojem zadnjem srečanju proti Ankaranu.

Ankarančani, ki so po domačem dveh remijih nazadnje morali priznati premoč Celju, se trenutno nahajajo na zadnjem mestu lestvice in imajo za predzadnjim Triglavom dve točki zaostanka. Nekaj preglavic Vladu Badžimu zagotovo predstavlja odsotnost Aristotellesa Romera, ki ima štiri rumene kartone. Glavno nevarnost za Goričane bi lahko predstavljal Tim Vodeb, ki je z šestimi zadetki tudi najučinkovitejši strelec Ankarančanov. Bo pa Badžim proti Goričanom zagotovo veliko stavil na svojo obrambo na čelu z Primožem Bužanom, ki je že kar nekaj krat dokazal, da gre za zelo dobrega vratarja. Ankarančani v boju za obstanek proti Goričanom nujno potrebujejo pozitiven rezultat, ob enem pa upajo, da Triglavani ne presenetijo Domžal.

Bodo Goričani upravičili vlogo favoritov in se ob slovesu Mirana Burgiča od domačih gledalcev poslovili z zmago? Ali bodo Ankarančani presenetili Gorico, ter si podaljšali upanje na obstanek?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…