Nogometaši Gorice so reprezentančni premor izkoristili še za drugo pripravljalno srečanje. Potem ko so Goričani v soboto z zadetkoma Pasqualinija in Hentyja premagali puljsko Istro, so tokrat ugnali še repenski Kras.


Klub slovenskih zamejcev, ki v letošnji sezoni nastopa v italijanski Serie D, se je na novogoriški zelenici dobro upiral domači zasedbi. Edini zadetek za zmago plavih je v že v prvem polčasu dosegel Marshall Mfon Johnson, čeprav so Goričani mrežo gostov zatresli še dvakrat, a je sodniška ekipa zaradi prepovedanega položaja zadetka obakrat razveljavila. Kot so zapisali na Facebook strani novogoriškega prvoligaša pa so napadalci zastreljali tudi nekaj lepih priložnosti iz bližine oziroma z dvobojev ena na ena z gostujočim čuvajem mreže. Večjih napak v igri Gorice ni bilo, poleg slabe realizacije pa so na trenutke znova nekoliko šepale zadnje podaje, navkljub dobro odigranim akcijam.

Barve Krasa sicer v letošnji sezoni nosi kar nekaj nogometašev, ki so svoje znanje dokazovali tudi na slovenskih prvoligaških zelenicah, Saša Ranić, Miroslav Cvijanović, Sebastjan Komel, Anton Žlogar, Patrik Bordon in drugi.

GORICA 1:0 KRAS
Johnson
Gorica:
Galinetta, Enow, Modolo, Napoli, Pasqualini, Vanin, Širok, Johnson, Venturim, Henty, Makinwa. Igrali so še: Štrukelj, Jakupović, Vetrih, Džuzdanović, Arčon, Žigon, Osuji in Majcen. Trener: Luigi Apolloni.
Kras: D’Agnolo, Fross, Cvijanović, Božić, Castellano, Capalbo, Žlogar, Komel, Petracci, Špetič, Knežević. Igrali so še: Budičin, Bošković, Simeoni, Costa, Maio, Zetto, Vescovo. Trener: Predrag Arčaba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…