Gorica je v obračunu enajstega kroga Krki vrnila za poraz v začetku prvenstva ter se z drugo zmago sezone povzpela na osmo mesto lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Tekma med ekipama, ki se borita za obstanek med prvoligaši ni navdušila, daleč od tega, saj nismo videli veliko prave igre, je pa bilo zato veliko več prekinitev igre in prekrškov. Na koncu so domačini z malce sreče prišli do zmage.


Tekma je v prvem polčasu potekala predvsem na sredini igrišča, tako da lahko prave priložnosti naštejemo na prste ene roke. Velja omeniti, da so Goričani po kotu v 14. minuti zatresli mrežo Novomeščanov, a je sodnik že pred strelom zapiskal prekršek v napadu in ostalo je pri začetnem izidu. Gostje so prvič malce resneje poizkušali v 18. minuti, ko je po predložku z desne strani, z glavo poizkušal Kastrevec, a je je zletela mimo gola. So pa domači nato povedli v 22. minuti. Makinwa je na sredini igrišča skušal zaposliti Hentya, a je bila podaja slaba, tako da je do nje prišel eden gostujočih branilec, ki pa je slabo izbil, na robu kazenskega prostora pa se je do žoge prebil Henty in z levico tudi sprožil. Na žalost gostujočega vratarja, se je žoga po strelu dotaknila Vučkića in končala v gostujoči mreži. Po vodstvu se tekma ni bistveno spremenila, še naprej smo na igrišču videli veliko prekrškov in malo prave igre. Edino lepšo priložnost v prvem polčasu so tako dočakali šele v 45. minuti. Dolenjci so imeli prosti strel približno 25 metrov od gola vratarja Simčiča. Poizkušal je Jurić, ki je žogo čez živi zid usmeril v desni zgornji kot, a je Simčič z lepo obrambo žogo odbil mimo gola.

Drugi polčas ni bil bistveno boljši od prvega, smo pa zato videli dva gola in izključitev. Novomeščani so izenačili po protinapadu v 49. minuti. Fuček je žogo sprejel na desni strani igrišča, prodrl proti sredini ter z desnega roba kazenskega prostora lepo meril v daljši vratarjev kot. Simčič je bil nemočen, posledično pa so gostje rezultat uspeli izenačiti. To je bil tudi najlepši trenutek na tekmi. Sledilo je daljše obdobje brez priložnosti in še večja živčnost na sredini igrišča, ki je privedla do večjega števila rumenih kartonov. Ko je moral v 75. minuti zaradi poškodbe z igrišča še Henty in so morali Goričani zaradi izrabljenih zamenjav zaigrati z igralcem manj, se je zdela to idealna priložnost za preobrat gostov. A čez dve minuti so domačini ponovno povedli. Po predložku Vanina z desne je po stiku Budna in Innocentija, slednji padel v kazenskem prostoru, sodnik Obrenović pa je po krajšem premisleku pokazal na belo točko. Zanesljivi izvajalec te je bil Majcen ter postavil končni izid tekme. Do konca tekme so gostje skušali priti do izenačenja, a neuspešno. Najprej je s strelom poizkušal Fuček, vendar je Simčič žogo odbil v kot. To pa je bila tudi zadnja priložnost na tekmi. V sodnikovem podaljšku je Gorica ostala še brez drugega igralca, saj je bil zaradi dveh rumenih kartonov izključen Innocenti, a rezultat je ostal nespremenjen.

Tekma, ki ni bila na ravni slovenske prve lige, so z malce sreče dobili Goričani in so se po dolgem času veselili celotnega izkupička. V naslednjem krogu jih na Bonifiki čaka primorski derbi. Gostje niso razočarali, saj domačinom niso pustili, da bi prihajali do pravih priložnosti, a na drugi strani tudi sami prav veliko priložnosti niso imeli. V dvanajstem krogu jih čaka domača tekma s poletno ekipo Celja.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…