V uvodnem nedeljskem srečanju 30. Kroga Prve Lige Telekom Slovenije bodo v novogoriškem športnem parku nogometaši Gorice gostili Domžale. Srečanje se bo pričelo že ob 13.00 uri, pravico v mestu vrtnic pa bo delil Damir Skomina.


Goričani, ki trenutno zasedajo šesto mesto na prvenstveni lestvici, se v srečanje proti Domžalam podajajo na krilih domače zmage med tednom proti Celju. Goričani so po porazu z Mariborom nanizali tri pozitivne rezultate, najprej so doma odpravili Krško in pretekli teden remizirali proti ljubljanski Olimpiji v prestolnici. Goričani trdno držijo šesto mesto na prvenstveni lestvici in imajo pred Krčani osem točk prednosti, za četrtim in petim Celjem in Rudarjem pa imajo pet točk zaostanka. Miran Srebrnič ima v dvoboju z Domžalčani na razpolago vse igralce, največ upov pa zagotovo polaga v Dejana Žigona, ki je proti Celju zadel in podal za zadetek. Je pa res, da pred dvobojem proti Domžalčanom le tem govori tudi statistika, saj so rumeni iz dveh dvobojev izšli kot zmagovalci v uvodnem obračunu sezone pa sta se tokratna tekmeca razšla brez zmagovalca.

Domžalčani so se po porazu z Celje med tednom pobrali z zanesljivo zmago proti Ankaranu in prihajajo v Novo Gorico že z evropsko vozovnico, saj imajo pred Celjem in Rudarjem neulovljivo prednost. Domžalčani se lahko pohvalijo s tem, da so trenutno najučinkovitejša ekipa Prve Lige Telekom Slovenije, in to učinkovitost bodo Domžalčani poskušali potrditi tudi na severu Primorske. Pred srečanjem v mestu vrtnic strateg Domžalčanov poudarja, da bodo njegovi varovanci ponovno poskušali prikazati prepoznavno igro, ki krasi Domžalčane že vso pomlad: »V tem ritmu tekem ne bo veliko časa za počitek, a se bomo seveda skušali čim bolje pripraviti na dvoboj z Novogoričani. Vstopili smo v zadnji mesec ligaškega tekmovanja, v katerem bo na sporedu še precej zanimivih obračunov. Z mislimi smo že pri naslednjem tekmecu, proti kateremu bomo skušali znova prikazati našo prepoznavno igro.«

Lahko Novogoričani prvič v letošnji sezoni veselijo vseh treh točk proti Domžalčanom? Ali bodo le ti nadaljevali z učinkovitimi predstavami in še tretjič  v sezoni ugnali Primorce?

Naš tip: 0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…