Medtem ko se je situacija na vrhu prvenstvene razpredelnice že skorajda razpletla, je še kako vroče na dnu. Dodatnim kvalifikacijam za Prvo slovensko ligo se želijo izogniti v taboru Krke in Gorice. Goričani, ki so bili hit prejšnje sezone, so se po propadlem sodelovanju s Parmo znašli v velikih težavah.


Pred nekaj krogi Gorici ni kazalo tako slabo, saj so premagali neposrednega tekmeca za osmo mesto, ekipo Krke. Situacija se je obrnila v zadnjih treh krogih, ko so igralci iz mesta vrtnic vpisali le eno samo točko. Sodu je dno izbil poraz proti poslavljajočim Radomljam, ki je ekipo pahnil na deveto mesto.

Po naših neuradnih informacijah bi naj bil ravno ta poraz usoden za stratega Goričanov, Cesareja Beggija, ki je ekipo prevzel v začetku koledarskega leta, a se je poslovil štiri kroge pred koncem tekmovanja. Za četo Gorice to ne seveda pomeni nič kaj dobrega, saj bodo v primeru, da imajo naši viri prav, še tretjič letos zamenjali trenerja in to v najbolj kočljivem delu sezone.

Težava so tudi finance, kjer se vodstvo Gorice na čelu z Robertom Vrtovcem zanaša na potrpljenje igralcev in zaposlenih, zaradi katerih je klub iz severne Primorske sploh dobil prvoligaško licenco za naslednjo sezono. Seveda si bo treba najprej zagotoviti obstanek v Prvi ligi, kjer trenutno zasedajo deveto mesto in za Krko zaostajajo za tri točke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…