[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=375]

Tekmo dveh ambicioznih ekip so še drugič letos dobili Novogoričani. Zmaga je bila zelo prepričljiva, gostje pa se lahko zahvalijo vratarju Finku, da niso prejeli še več zadetkov. V domačo enajsterico sta se vrnila Živec in Lapadula, na klopi pa sta ostala Vetrih in Bazzoffia. Gostujoči strateg Viktor Trenevski, pa je naredil tri zamenjave. V prvi enajsterici so tako začeli Šafarić, Kurbus in Roj, ki so zamenjali Kokola, Dugulina in Brlečića. Tekmo, ki je potekala v zelo hladem in deževnem vremenu, je na tribunah spremljalo nekaj manj kot 500 gledalcev.


Tekmo so oboji začeli zelo odločno in z željo po pobudi. Odločnejši so bili igralci Zavrča, ki so imeli v začetnih minutah več žoge v svoji posestvi, a do resnejših priložnosti niso prišli. Do nje pa so po kotu v 8. minuti prišli domačini. Fink je spustil žogo, Coda pa ni bil dovolj spreten ter žogo brcnil mimo vrat. V naslednjih minutah resnejših priložnosti ni bilo, gostje so pritiskali, a so se Goričani dobro branili ter igrali na protinapade. V 21. minuti pa lepa akcija domačinov in vodstvo. Živec je po avtu na levi strani, s peto podal do Favallija, ki je z ostrim predložkom zaposlil Codo, ta pa je bil na prvi vratnici najbolj spreten in zadel že sedmič v sezoni. Še preden so se gostje pobrali po zaostanku, so zaostajali že za dva zadetka. Živec je lepo preigraval med gostujočimi igralci, dokler ga ni v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Šafarić. Sodniku Vinčiću ni preostalo drugega, kot da pokaže na belo točko. Zanesljiv je bil Misuraca. V 35. minuti je sledila potrditev domače zmage. Favalli je poslal oster predložek, gostje so žogo izbili v kot. Kot je izvedel Živec, Kurbus je žogo hotel izbiti, vendar to storil slabo ter premagal lastnega vratarja. Do konca polčasa smo videli še prve priložnosti za goste. Najprej je poskušal Matjašič, še lepšo priložnost pa je imel v zadnji minuti Kresinger. Po prostem strelu in zmedi, je streljal iz 10 metrov, a je bil Cordaz na mestu.

Gostujoči trener je med polčasom naredil dve zamenjavi, a kaj prida se igra ni spremenila. Gorica je bila tudi v drugem polčasu boljša. Že v prvih minutah so domačini pritisnili, ampak več kot do pol-priložnosti niso prišli. To pa se je spremenilo v 60. minuti. Vanin je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Murko nepravilno posredoval z roko in sledila je še druga enajstmetrovka za domačine. Tokrat si je žogo na belo točko nastavil Lapadula, ki je z uspešno izvedbo postavil končni izid tekme. V 62. minuti je imel Kresniger po strelu z glavo še eno lepo priložnost, a je  Cordaz žogo odbil v kot. Sledili so mirne zaključne minute, ko so domačini umirili igro ter igrali na dolge napade, gostje pa do resnejših priložnosti niso prišli. Do konca srečanja bi lahko domačini še povečali vodstvo, a se je gostujoči vratar Fink izkazal ob poizkusih Danilievičiusa in Misurace. Tekma se je tako končal z visoko in zasluženo zmago vrtnic.

Domačini so še enkrat več dokazali, da igrajo veliko bolje proti tekmecem, kateri igrajo odprto, kakor proti ekipam, ki se zaprejo. Po reprezentančnem premoru Goričani odhajajo na zahtevno gostovanje v Velenje. Zavrč je danes odigral verjetno najslabšo tekmo sezone, zato bi jih bilo krivično ocenjevati na podlagi ene tekme. Je pa očitno, da na gostovanjih igrajo slabše kot doma, saj je bil to njihov drugi zaporedni poraz. Naslednjo tekmo pred domačimi gledalci igrajo z Domžalami.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…