Zadnja tekma 23. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigrana v Novi Gorici, kjer bodo Goričani na svojem terenu lovili prve spomladanske točke proti ekipi Domžal, ki je v drugem delu sezone doslej zbrala sedem točk na treh tekmah.


Novogoričani so ob Aluminiju edina ekipa, ki v treh spomladanskih krogih še ni osvojila točke. Za vrtnice so bili usodni Celjani, Kranjčani in nazadnje še Mariborčani, tokrat pa bodo Primorci ponovno imeli težko nalogo, saj v novogoriški športni park prihajajo tretjeuvrščeni Domžalčani. Edina svetla točka negativne serije predstavlja ofenzivni del moštva, ki je na treh tekmah vselej postregel z vsaj enim zadetkom v nasprotni mreži. A obramba je tista, ki ima težave in je na omenjenih dvobojih prejela kar osem zadetkov. Proti tretjemu napadu lige  bodo sinje-modri imeli še toliko težje delo, saj trener Nermin Bašić ne bo mogel računati na usluge prodornega branilca Uroša Celcerja, ki bo počival zaradi kartonov.

Domžalčani so v seriji štirih tekem brez poraza, v spomladanskem delu pa so doslej brez zmage ostali le v Murski Soboti, ko so na Fazaneriji iztržili točko (0:0). Po visoki domači zmagi nad Aluminijem (3:0) varovanci Simona Rožmana na zahod Slovenije odhajajo dobro razpoloženi in z željo, da na reprezentančni odmor odidejo z zmago. “Smo v dobrem momentu, dve zmagi in remi nas navdajajo z optimizmom, zato že komaj čakamo novo tekmo. Dobro formo in odlično pripravljenost si želimo kronati z novimi točkami, a vemo, da je pred nami zahtevna naloga in kakovosten tekmec. Novogoričani morda niso v najboljši rezultatski formi, a kažejo vse boljše predstave, zato bomo znova morali biti maksimalno dobri, če želimo priti do novega pozitivnega rezultata. Obračuni z njimi so vselej zelo zahtevni in zanimivi, nekaj podobnega pričakujemo tudi tokrat,“ pred dvobojem razmišlja domžalski vezist in nekdanji član Gorice Amedej Vetrih. V letošnjem prvenstvu sta se ekipi pomerili že dvakrat, vsaka pa je bila boljša na domačem terenu. Tudi tokrat Domžalčani zaradi prepovedi igranja ne bodo mogli računati na usluge motorja ekipe Senijada Ibričića, a se njegova odsotnost rumenim vsaj rezultatsko kaj prida ne pozna.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…