Goričani so po štirih tekmah čakanja, ko so vknjižili poraz in kar tri remije, okusili slast zmage. Sinje-modri, ki so znova zaigrali nekoliko oslabljeni in brez pomoči Amarachija Osujija, Matije Škarabota in Tineta Kavčiča, so pred domačimi gledalci prekinili nalet Krškega. Posavci so na sever Primorske pripotovali s popotnico treh zaporednih zmag, imeli v prvem polčasu več od igre, a premoči niso uspeli pretvoriti v zadetek in vodstvo. V drugem polčasu so bili uspešnejši Goričani, vsega 400 gledalcev je v 65. minuti razveselil izkušeni Miran Burgič.


Tekmo je bolje pričelo Krško, ki je pobudo ohranilo skozi celoten prvi polčas, v katerem domači niso uspeli vzpostaviti ravnotežja. Tako so imeli gostje prvo polpriložnost v deveti minuti, ko je po dolgi diagonalni podaji Urbanča in zavrnjeni žogi z roba kazenskega prostora poizkušal Đurković, a zadel domačega branilca in iztržil zgolj kot. Tudi naslednjo priložnost so imeli gostje in sicer je s prostega strela poizkušal Urbanč, vendar z razdalje meril mimo gola. V 24. minuti nova lepa priložnost za goste. Hotić je na desni strani, tik pred kazenskim prostorom, izvedel prosti strel, po tleh podal na rob kazenskega prostora, kjer je streljal Đurković, a sprožil mimo leve vratnice. Za goste je nato zapretil še Žinko, ki pa je streljal točno v domačega vratarja Sorčana. Pred koncem polčasa smo videli tudi nekaj malega razburjenja na gostujoči polovici. Najprej je v 36. minuti, po globinski podaji Mevlje Burgić sam stekel proti vratom,  padel ob Gregovu, sodnik Žnidaršič pa je zgolj zamahnil z roko in igra se je nadaljevala. V 38. minuti so prvič zapretili tudi Goričani in to izjemno nevarno. Po prostem strelu Celcerja so gostujoči branilci stekli iz kazenskega prostora, a se ofsajd zanka ni posrečila, Arčon pa je ostal sam pred gostujočim vratarjem. Na žalost domačinov pa je presenečen žogo z glavo poslal v naročje gostujočega vratarja Zalokarja.

V drugem polčasu smo videli veliko boljšo Gorico ter tudi nekaj več priložnosti z domače strani. Za goste je bil najprej nevaren Đurković, ki pa je po preigravanju in strelu z roba kazenskega prostora streljal točno v Sorčana. Domači trener Srebrnič je v 60. minuti v igro poslal Kapića in Kotnika, ki sta v igro vnesla dodatno svežino, gostitelji pa so bili vse nevarnejši. Tako sta bila prav rezervista vpletena v priložnost v 63. minuti. Kapić je žogo prenesel čez polovico igrišča, podal do Kotnika, ki je na levi strani zaposlil Burgiča, ki se je znašel sam pred Zalokarjem, a je dvoboj dobil vratar gostov. Nato pa je sledila 65. minuta in vodstvo domačih. Sprva se je zdelo, da je žoga za domačine že izgubljena, saj se je  ob gol avtu dobro ogradil branilec Petric, a mu je Nagode ukradel žogo, podal na kratko v sredino do Gregoriča, ki je zaposlil Burgiča, ta pa je s sedmih metrov s ‘polvolejem’ poskrbel za domače veselje. Domači so se po vodstvu sprostili, obenem pa so prežali na protinapade. Enega od njih so izpeljali v 75. minuti. Kotnik je prodiral iz desne proti sredini igrišča, podal v kazenski prostor do Burgiča, ta pa je žogo podaljšal do Arčona na levo, ki pa je meril mimo desne vratnice. Do konca tekme smo videli nalet gostov, ki so želeli priti vsaj do točke. Tako je njihov najnevarnejši igralec Volarič streljal v 83. minuti, a je pred Sorčanom odbil Celcer. Najlepšo priložnost so gostje zamudili v 87. minuti. Po prostem strelu Volariča je žoga zadela Burgiča, v vratih pa se je izkazal Sorčan in nato še eden domačih branilcev. Posavci so še zadnjič zapretili v sodniškem podaljšku, ko je po dolgi žogi in slabem posredovanju domačih branilcev do strela z 20 metrov prišel Volarič, vendar meril malce mimo desne vratnice in končalo se je z zmago Gorice.

Goričani se tako veselijo prve pomladanske zmage, obenem pa so neporaženi že štiri tekem. V igri se jim zagotovo precej odsotnost Džuzdanovića, ki zna narediti višek. Sta pa v drugem polčasu priložnost dokaj dobro izkoristila Kapić in Kotnik. Pred premorom jih čaka gostovanje pri Kopru. Gostje so lahko razočarani nad porazom, saj so prevladovali celoten prvi polčas, nekaj priložnosti pa so si ustvarili tudi v drugem polčasu. V naslednjem krogu bodo doma napadali nove točke proti Zavrču.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok Fakin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…