V novogoriškem Športnem parku je znova vse kazalo na to, da Goričani tudi tokrat ne bodo izkoristili poraza Domžal, ki so morale popoldne priznati premoč Olimpiji. A nato je v 94. minuti, v zadnji sekundi dvoboja, Kapić krenil v hiter napad, na levi strani igrišča zaposlil Arčona, ta pa je s predložkom pred gol našel osamljenega Osujija. Novomeški branilci so povsem pozabili na Nigerijca, ki je v 80. minuti zamenjal Burgića, Osuji pa je z glavo zadel za zmago Gorice, prvo po štirih tekmah in sinje-modre tretjim Domžalam približal na vsega točko zaostanka.


Tekma v Športnem parku ni navdušila. Spremljali smo dokaj trdo tekmo, z malo priložnosti na obeh straneh. Gostje so se večji del tekme branili ter prežali na protinapade, domačini pa terenske moči niso znali unovčiti. Prvi so sicer zapretili gostje in to že v drugi minuti srečanja, ko je z roba kazenskega prostora s strelom iz voleja poizkušal Dangubić, a je žoga letela po sredini gola, tako da Sorčan ni imel večjih težav. Sledilo je daljše obdobje brez priložnosti. Goričani so imeli posest, a pravih priložnosti ni bilo. Še za največje razburjenje na tribunah je s padcem v kazenskem prostoru v 28. minuti poskrbel Burgić, a je glavni sodnik Kovačič samo zamahnil z roko in pokazal na gol avt. Za goste je pred koncem polčasa dvakrat poizkušal Welbeck, a bil obakrat nenatančen. Najlepšo priložnost v prvem polčasu pa so imeli domačini v 36. minuti. Celcer je izvedel prosti strel z desne strani, v sredini je eden od domačih poizkušal z glavo, Mitrović je žogo odbil, nato pa je do strela z leve strani prišel še Arčon, vendar je Boccaccini žogo odbil pred gol črto.

Drugi polčas je bil še malce slabši od prvega. Videli smo še več zgrešenih podaj, domačini si niso uspeli ustvariti pravih priložnosti, gostje pa niso znali izkoristiti več prostora v protinapadih, ki so se jim ponujali. So pa ponovno prvi zapretili. Po kotu je po manjšem odbitku poizkušal Boccaccini, a točno v Sorčana.  Za Gorico je imel po predložku Nagodeta polpriložnost Burgić, a je z glavo meril čez gol. Za goste je v 73. minuti meril Kostanjšek, a je bil njegov strel z razdalje lahek plen za Sorčana. V 83. minuti je zapretil Johnson. Z močnim strelom je meril s približno 20 metrov, a je Mitrović z lepo parado žogo odbil v kot. Ko se je že zdelo, da si bosta ekipi razdelili točki, je sledil zadnji napad Gorice na tekmi. Kapić je potegnil žogo po sredini igrišča, podal na levo stran do Arčona, slednji pa je poslal predložek v sredino, kjer je Osuji  z glavo zadel v daljši vratarjev kot in poskrbel za navdušenje tako na tribunah kot pri igralcih Gorice.

Goričani so se z zmago Domžalčanom približali na vsega točko razlike in ohranili upanje na končno tretje mesto. V končnici prvenstva pa bodo morali popraviti igro, skrbi predvsem, da zelo težko prihajajo do pravih priložnosti. V naslednjem krogu bodo iskali nove točke proti nogometašem Celja. Gostje so nadvse razočarani, saj so imeli na pladnju pomembno točko v boju za obstanek, v zadnjem napadu pa ostali brez nje. Novi trener Kostić bo prvo zmago na klopi Krke iskal proti Zavrču.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok Fakin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…