Uvodno srečanje 26. kroga v Prvi Ligi Telekom Slovenije bo odigran v novogoriškem Športnem parku, kjer bo v vlogi domačinov tokrat Ankaran, ki bo gostil Gorico. V srečanju šesto in deseto uvrščenih ekip iz prvenstvene lestvice bo pravico delil Rade Obrenović.


Novogoričani, ki so imeli med tednom pokalne obveznosti, so Aluminiju morali priznati premoč, na zadnji prvenstveni tekmi pa so doma remizirali z velenjskim Rudarjem. Novogoričani in Ankarančani so se v dosedanjem delu sezone pomerili dvakrat, v gosteh so Novogoričani slavili z 0:2, medtem ko so pred svojimi gledalci remizirali z 2:2. Novogoričani za priključitev prvi peterici na prvenstveni lestvici nujno potrebujejo točke, zato bi bila zmaga proti tokrat zdesetkanim Ankarančanom še kako dobrodošla, prav tako pa bi zmaga vrnila kar nekaj prepotrebne samozavesti, ki jo bodo Primorci potrebovali še med tednom v povratnem obračunu pokalnega tekmovanja v Kidričevem.

Ankarančani so nazadnje v Celju v prvem delu srečanja pokazali zelo dobro predstavo, kasneje pa zaradi treh rdečih kartonov doživeli enega najhujših porazov, seveda nujno potrebujejo točke, za pobeg iz dna lestvice. Trener Vlado Badžim bo imel pri sestavi ekipe, kar nekaj preglavic, a vendarle lahko upa, da bodo njegovi fantje proti Novogoričanom pokazali nekaj podobnega kot v prvem delu proti Celju, v tem primeru, bi se lahko nadejali celo presenečenja. 

Bodo Ankarančani uspeli pripraviti presenečenje in odščipnili točko Goričanom? Ali bodo Goričani upravičili vlogo favoritov?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…