[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=600]

Gorica je z zasluženo in visoko zmago, morda tudi previsoko glede na potek tekme, končala niz tekem brez zmage ter prekinila tudi strelski post. Na drugi strani so Celjani, po štirih tekmah brez poraza, doživeli še osmi gostujoči poraz v sezoni. V dokaj hladnem in malce vetrovnem vremenu, se je v Športnem parku zbralo vsega 300 gledalcev. V domači enajsterici je po zelo dolgem času priložnost dobil mladi branilec Kavčič, v ekipo se je po odsluženi kazni vrnil Lapadula. V gostujoči ekipi je v vrata spet stopil Kotnik, v začetni enajsterici pa se je prvič znašel tudi Miškić.


Gostje so tekmo začeli zelo odločno ter tudi prvi zapretili. Prvo priložnost so imeli v 4. minuti, a je Cordaz žogo odbil v kot. Novo priložnost so imeli že čez pet minut, ko je po tleh poizkušal Žurej, domači čuvaj mreže pa je bil znova na pravem mestu. Nato pa so že iz prve priložnosti povedli domačini. Favalli je izvedel avt na levi strani, Celjani žoge niso uspeli odbiti, ta prišla na drugi vratnici prišla do osamljenega Vetriha, kateremu ni bilo težko zadeti iz bližine. Strelec prvega zadetka, bi povišal domačo prednost povišal v 18. minuti, a je po podaji iz kota z glavo za las meril mimo desne vratnice gostujočih vrat. V 23. minuti so gostje izvedli lepo akcijo, katere glavni arhitekt je bil mladi Zajc, ki je z lepo podajo po tleh zaposlil Rajsla, ta pa je iz desne strani kazenskega prostora slabo zaključil in žoga je zletela čez gol. Že v naslednji minuti pa je iz razdalje z odličnim strelom poizkušal Žurej, domači vratar Cordaz, ki je bil danes odlično razpoložen, pa je močan strel odbil v kot. Gostje so tudi v nadaljevanju tekme zapravili še nekaj lepih priložnosti. Najprej je poizkušal Zajc, za njim pa po napaki Vetriha še Verbič, a se rezultat ni spremenil. Za kopico zapravljenih priložnosti pa je hitro sledila kazen. V 36. minuti je Finnochio iz leve strani poslal lep predložek, z bližine pa je zadel Coda. To pa še ni bilo vse za prvi polčas. Tri minute kasneje nov hladen tuš za goste. Po kotu Gorice in slabem izbijanju Celjanov, je iz roba kazenskega prostora streljal Misuraca, a zaključil slabo. Na njegovo srečo je žoga prišla do Code, ki je iz 7 metrov zadel za štirinajsti gol v sezoni.  Zmagovalec je bil praktično že znan, domačini pa so imeli pred koncem polčasa še eno priložnost. Favalli je poslal predložek, vratar gostov Kotnik je zaplaval v prazno, Vetrih pa je z glavo zadel le levo vratnico in ostalo je pri vodstvu s tremi zadetki.

Maloštevilni gledalci se v drugem polčasu še niso pošteno namestili na svoje sedež, ko je v 47. minuti na semaforju kazalo že na 4:0. Akcijo je pričel Coda, na desni strani zaposlil Vanina, ki je poslal predložek v sredino, kjer je bil najvišji Misuraca in dokončno potrdil zmagovalca. Celjani so kljub visokemu zaostanku igrali všečno za oko in se niso predali, saj so tudi v drugem polčasu prihajali do številnih priložnosti. Najprej je po hitrem izvajanju kota in lepem preigravanju z leve strani poizkušal Verbič, a je bil razpoloženi Cordaz znova na mestu. V 52. minuti je s strelom z roba kazenskega prostora poizkušal Zajc, meril v desni spodnji kot, še enkrat več pa je Cordaz žogo odbil v kot. V 60. minuti pa nova priložnost za povišanje prednosti Gorice. Coda je poslal globinsko podajo Lapaduli, ki je preigral Kotnika, ta pa ga je podrl in sodnik Žnidaršič je pokazal na belo točko. Lapadula se je odločil, da bo sam izvedel najstrožjo kazen, a nepisano pravilo se je znova izkazalo za pravilno. Streljal je v desni spodnji kot vratarja Kotnika, ki pa je prebral namero in žogo dobil v polje, kjer je poizkušal Misuraca, a je njegov strel zletel čez gol. Na drugi strani so imeli Celjani lepo priložnost za vsaj častni zadetek. Celjani so žogo dobili na desni strani kazenskega prostora, eden od gostov je lepo preigral branilca domačinov, poizkus po tleh pa je še enkrat več zaustavil domači čuvaj mreže. Za neizkoriščeno priložnost je sledila nova kazen. Vanin je v 66. minuti iz svoje polovice z diagonalno podajo zaposlil hitrega Bonipertija, ki je prodrl v kazenski prostor, kjer je nesebično podal do samega Lapadule, ta pa se je odkupil za zapravljeno priložnost in zabil za končni rezultat srečanja. Do konca srečanja je sledilo še nekaj poizkusov na obeh straneh. Celjani so skušali doseči vsaj častni gol, a danes je bil vratar Cordaz nerešljiva uganka za njih.

Domačini si lahko končno malce oddahnejo, kajti po štirih tekmah brez zmage ter brez doseženega gola, jim je že primanjkovalo samozavesti. Prvo domačo tekmo so končali z odliko, sedaj jih čakata še dve, že v soboto na gostovanje prihaja Triglav, čez teden dni pa Krka. Gostje si za prikazano igro niso zaslužili tako visokega poraza. Danes so bili kaznovani za vsako neizkoriščeno priložnost. Dokazali pa so, da ne glede na nasprotnika igrajo lep nogomet, a na koncu štejejo le točke. V soboto jih čaka še eno gostovanje pri Domžalah, nato pa nova domača tekma z Zavrčem.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…