Novogoriška serija neporaženosti se nadaljuje. Sinje-modri so se porazu izognili že desetič zapored, na severu Primorske pa so v zanimivem obračunu padli tudi Velenjčani. Goričani so z golom Žigona povedli že v peti minuti, po izenačenju Marjya in izključitvi Grudine pa je kazalo na preobrat. A prav Kamerunec je v 75. minuti ‘zamočil’ pri pokrivanju Kavčiča, ki je Gorici priigral zmago, s katero so Primorci na tretjem mestu vsaj za dve uri ujeli Olimpijo ter storili pomemben korak do Evrope.


Gorica, ki je po skoraj dveh mesecih zabeležila novo domačo zmago, je bolje krenila v tekmo in že v uvodu povedla preko Žigona. Kapić je žogo odvzel na velenjski polovici, jo podal do Filipovića. Hrvaški napadalec se je na desni strani dobro znašel ter v osrčju kazenskega prostora zaposlil Žigona, ki je s peto atraktivno zadel za navdušenje med domačimi gledalci. Gostje na svojo prvo priložnost niso dolgo čakali. Že v sedmi minuti je imel prvi strelec lige lepo priložnost, ko je obšel Sorčana, ki je prehitro zapustil gol, nato pa je malce z desne sprožil proti golu, a je pred golovo črto Škarabot žogo odbil v kot. Za domačine je z razdalje poizkušal razpoloženi Filipović, a ni bil dovolj natančen. Po dobrem začetku pa so domačini malce popustili, pobudo pa so prevzeli gostje. Velenjčani so do konca prvega polčasa narekovali ritem igre, a v zaključku akcij niso bili dovolj natančni. Edino resnejšo priložnost v prvem polčasu smo tako zabeležili v 32. minuti, ko je Mary z glavo meril čez gol.

Tudi drugi polčas so bolje odprli knapi, ki so v drugi minuti nadaljevanja imeli lepo priložnost. Glavina je z glavo za malce meril čez gol. Na drugi strani je prav tako z glavo meril Grudina, a tudi on ni bil dovolj natančen. V 58. minuti pa je sledilo izenačenje in hladen tuš za domačine. Na robu kazenskega prostora je do žoge prišel Mary, ki je brez težav preigral domače branilce ter s 15 metrov meril v levi spodnji kot vratarja Sorčana in s 16. zadetkom sezone na vrhu ligaške lestvice strelcev ujel soigralca Glavino. Po izenačenju so bolje zaigrali tudi Goričani. Najprej je do strela prišel Gregorič, a je bil Radan na mestu. Še lepšo akcijo pa so Goričani izvedli v 70. minuti, ko je Škarabot poslal oster predložek z leve strani, po strelu Filipovića pa se je izkazal Radan in žogo poslal v kot. Že v naslednji minuti pa nov šok za gostitelje, ki so po drugem rumenem kartonu ostali brez Grudine. Zdelo se je, da se tehtnica preveša na stran gostov, vendar so domačini kljub igralcu manj še enkrat udarili. V 75. minuti so iztržili kot, ki ga je izvedel Kolenc, na drugi vratnici je bil ob Maryju najvišji Kavčič, ki je zadel za končni izid tekme. Čez dve minuti so gostje po kotu zadeli vratnico, z glavo je meril Glavina. To je bila še zadnja priložnost gostov, čeprav so vse do zadnjega sodnikovega žvižga pritiskali na domača vrata, a bolj ali manj brez večjega uspeha. Še več, domačini bi lahko po protinapadu povišali prednost, a se je po strelu Celcerja še enkrat izkazal Radan. Tako se je tekma končala s pomembno zmago Gorice v boju za Evropo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok Fakin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…