[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=783]

Zopet bleda Olimpija je pričakala goste iz obmejnega mesta. Tekma, ki ni odločala o ničemer, zares ni očarala nogometnih sladokuscev. Temu sta pripomogla nekoliko hladnejše vreme in pa zares mizeren obisk, ki je v današnjem popoldnevu dosegel vrhunec in zaradi katerega se bodo morali prebivalci prestolnice zares vprašati kako naprej. A to je že tema za neke druge debate.


Nogometa v prvem polčasu na zelenici našega največjega stadiona ni bilo veliko. Prvo pravo priložnost so si že po stari navadi v Stožicah priigrali gostje, vendar je Massimo Coda za las zgreši levo vratnico vrat Aleksandra Šelige. Nova priložnost za gol se je Goričanom ponudila v 18. minuti, ko je Vetrih neovirano prišel do strela z glavo, a mu je Šeliga strel obranil. Toda kar ni uspelo Vetrihu, je v isti minuti Codi, ki je prav po podaji enega od le dveh Slovencev v prvi postavi Goričanov, zadel za vodstvo igralcev iz mesta igralnic. Zmaji so po prejetem golu poizkušali predvsem s streli od daleč, a sta bila Omladič in Jović premalo natančna, da bi lahko ogrozila Cordaza. Pred zadnjim piskom glavnega sodnika Vojka Goričana v prvem polčasu je imel smrtno priložnost ponovno Coda. Ko smo tisti redki na stadionu žogo že videli v mreži, se je od nekje pojavil nekdanji reprezentančni čuvaj mreže in z nemogočo obrambo rešil še ne povsem potopljeno zeleno-belo barko.

V drugi polčas je domači trener Darko Karapetrović šel s povratnikom Aleksandrom Rodićem, a izkušeni napadalec ni mogel preprečiti novega gola za potrditev zmage Gorice. Pisala se je 59. minuta, ko se je Coda z roba kazenskega prostora z levico odločil za strel, Šeliga se je stegnil, kakor je dolg in širok, toda bil prekratek in žoga je s pomočjo leve vratnice končala v golu. Po golu so domači poizkušali z jalovimi napadi, a so bili gostje dovolj zbrani in obdržali zanesljivo zmago in v mesto ob italijansko-slovensko meji odnesli tri točke, domače pa pustili v agoniji, ki se vleče že vso sezono.

Avtor: Gašper Krvina

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…