Nogometaši Gorice so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško z 1:0 (0:0).


* Športni park, sodniki: Antič (Koper), Praprotnik in Kovačič (oba (Ljubljana).
* Strelec: 1:0 Gulič (80.).
* Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Kavčič, Tomiček, Hodžić (od 69. Curk), Osuji, Kolenc, Humar (od 80. Jermol), Kotnik, Smajlagić (od 62. Gulič).
* Krško: Zalokar, Tomić (od 85. Štefulj), Ejup, Kulinitš, Hing-Glover, Da Silva, Ogrinec, Srečković, Volaš, Ristovski (od 78. Mandić), Vekić (od 69. Vukušić).
* Rumeni kartoni: Smajlagić, Celcer, Gulič; Ejup.
* Rdeči karton: /.

Čeprav so bili Krčani večji del tekme nevarnejši, pa Novo Gorico znova zapuščajo nezadovoljni in brez želene zmage, ki je v novogoriškem športnem parku še niso okusili. Na drugi strani so izbranci Mirana Srebrniča, ta je pogrešal kaznovana Roka Grudino in Andrijo Filipovića, le poredkoma prišli pred vrata Marka Zalokarja, a v 80. minuti vseeno prišli do svoje četrte zmage v prvenstvu in vsaj začasno drugega mesta na lestvici. Krčani ostajajo predzadnji.

Novogoričani so tekmo bolje začeli in imeli pobudo približno prvo polovico polčasa, a si resne priložnosti niso priigrali. Krčani so se prebudili v zadnjem delu prvih 45 minut, kar precejkrat streljali, a tudi oni niso posebej ogrozili Grege Sorčana. Ta se je moral še najbolj potruditi v 34. minuti po poskusu Daliborja Volaša iz bližine z desne strani in Lea Ejupa po strelu z glavo v 35. minuti. V 43. minuti je sicer poskusil tudi Sandi Ogrinec z roba kazenskega prostora, a žogo poslal kak meter mimo vratnice.

V uvodu drugega dela so bili znova konkretnejši gosti, večjih priložnosti pa ni bilo, pa čeprav sta od daleč poskušala Ogrinec v 57. in Nenad Srečković v 59. minuti, oba pa sta bila premalo natančna. V 65. minuti so Krčani tudi zadeli, a so sodniki zadetek Volaša razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Sledilo je novo obdobje brez priložnosti, v 80. minuti pa so Novogoričani po lepem napadu povedli. Nik Jermol je podal naprej na desno stran do Janija Curka, ta je bil povsem sam in je žogo natančno poslal pred gol, kamor je pritekel Mark Gulič in brez težav zabil za 1:0. Krčani so nato vse sile usmerili v napad, Ante Vukušić je prišel do strela v 88. minuti, toda žogo je slabo zadel, tako da je ostalo pri zmagi Primorcev.

Novogoričani bodo v 10. krogu v četrtek gostovali v Ljubljani, Krčani pa bodo dan prej gostili Domžale

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Radomelj se seli v Srbijo

Spartak iz Subotice bo okrepil 25-letni vezist Radomelj, Marko Žulj. Žulj je v Radomlje pr…