[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=578]

Uvod v 22. krog državnega prvenstva je danes bil odigral v Zavrču kjer so se domačini, prvič pod vodstvom novega trenerja Orehovca, pomeril z Gorico in na tretji medsebojni tekmi vknjižili že tretji poraz. Primorci so se za novince v ligi ponovno izkazali kot izjemno neugoden nasprotnik, saj so prav vse tri tekme proti Haložanom dobili z najmanj dvema goloma razlike in ostajajo edino moštvo, proti kateri novinci v ligi v tej sezoni še niso osvojili niti točke.


Srečanje se bi sicer lahko končalo tudi drugače in bi šlo po popolnoma drugi poti, v kolikor bi Kelenc že v tretji minuti srečanja izkoristil izjemno priložnost, ko se je na robu petmetrskega prostora znašel sam pred vratarjem, vendar žoge ni najbolje zadel in jo je s šibkim udarcem poslal naravnost v vratarja. So pa na drugi strani svojo prvo resno priložnost v 12. minuti izkoristili Goričani, potem ko je po napaki domače obrambe do žoge prišel Coda in matiral nemočnega Bešenića ter tako prevzel vodstvo na lestvici strelcev. Domača obramba je drugič klonila v 25. minuti, ko je Bešenić strel Bonipertija iz roba kazenskega prostora sprva ubranil, vendar se je slednji nato sprehodil do odbitka in ga iz bližine zabil v mrežo ter tako postavil izid polčasa.

Večino drugega polčasa je igra potekala med obema kazenskima prostoroma z redkimi priložnostmi na obeh straneh. Domačini so sicer na trenutke imeli več žoge v svoji posesti in nekajkrat zapretili, vendar pa je gostujoča obramba bila vedno na mestu in po uspešni obrambi so gostje večkrat zapretili s hitrim protinapadom. Poteza tekme je sicer dobrih deset minut pred koncem pripadla Lapaduli, ko je Italijan z volejem iz obrata žogo poslal v mrežo tik ob levi vratnici domačega vratarja in za svoje moštvo potrdil prve tri točke v spomladanskem delu. Globoko v sodnikovem dodatku je Kelenc nato zabil le še častni zadetek za končnih 1:3, kar je nasploh prvi zadetek, ki so ga Zavrčani dosegli proti Novogoričanom v tej sezoni (gol razlika na treh tekmah je 1:9 v korist Gorice!).

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…