[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=578]

Uvod v 22. krog državnega prvenstva je danes bil odigral v Zavrču kjer so se domačini, prvič pod vodstvom novega trenerja Orehovca, pomeril z Gorico in na tretji medsebojni tekmi vknjižili že tretji poraz. Primorci so se za novince v ligi ponovno izkazali kot izjemno neugoden nasprotnik, saj so prav vse tri tekme proti Haložanom dobili z najmanj dvema goloma razlike in ostajajo edino moštvo, proti kateri novinci v ligi v tej sezoni še niso osvojili niti točke.


Srečanje se bi sicer lahko končalo tudi drugače in bi šlo po popolnoma drugi poti, v kolikor bi Kelenc že v tretji minuti srečanja izkoristil izjemno priložnost, ko se je na robu petmetrskega prostora znašel sam pred vratarjem, vendar žoge ni najbolje zadel in jo je s šibkim udarcem poslal naravnost v vratarja. So pa na drugi strani svojo prvo resno priložnost v 12. minuti izkoristili Goričani, potem ko je po napaki domače obrambe do žoge prišel Coda in matiral nemočnega Bešenića ter tako prevzel vodstvo na lestvici strelcev. Domača obramba je drugič klonila v 25. minuti, ko je Bešenić strel Bonipertija iz roba kazenskega prostora sprva ubranil, vendar se je slednji nato sprehodil do odbitka in ga iz bližine zabil v mrežo ter tako postavil izid polčasa.

Večino drugega polčasa je igra potekala med obema kazenskima prostoroma z redkimi priložnostmi na obeh straneh. Domačini so sicer na trenutke imeli več žoge v svoji posesti in nekajkrat zapretili, vendar pa je gostujoča obramba bila vedno na mestu in po uspešni obrambi so gostje večkrat zapretili s hitrim protinapadom. Poteza tekme je sicer dobrih deset minut pred koncem pripadla Lapaduli, ko je Italijan z volejem iz obrata žogo poslal v mrežo tik ob levi vratnici domačega vratarja in za svoje moštvo potrdil prve tri točke v spomladanskem delu. Globoko v sodnikovem dodatku je Kelenc nato zabil le še častni zadetek za končnih 1:3, kar je nasploh prvi zadetek, ki so ga Zavrčani dosegli proti Novogoričanom v tej sezoni (gol razlika na treh tekmah je 1:9 v korist Gorice!).

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija in Mura v dinamičnem derbiju brez zadetkov

19. krog Prve Lige Telemach je prinesel pričakovani obračun med dvema ekipama iz vrha lige…