Goričanom na povratnem srečanju pred domačimi gledalci ni uspelo priti do preobrata. Molde se je uvrstil v nadaljevanje kvalifikacij Evropske lige, a so se Goričani poslovili častno in z remijem, čeprav so si pripravili lepo število priložnosti, a so izkoristili zgolj eno, potem ko je po podaji s kota izid poravnal kapetan Jogan. Gostje so povedli v začetku drugega polčas, ko je z neposredne bližine zadel Agnaldo. Norvežani so v tretji predkrog napredovali s skupnim izidom 5:2 in se bodo v tam pomerili z ukrajinsko Zorjo, ki je s 5:1 izločila albanski Laçi, krvnike Velenjčanov. Grenak priokus vseeno ostaja, saj se zdi, da so Goričani napredovanje zapravili že pred prvim sodniškim žvižgom na gostovanju na Norveškem.


Evropska liga – druga tekma drugega kroga kvalifikacij. Sodnik: Carlos Miguel Taborda Xistra.
Nova Gorica: Športni park, 600 gledalcev.
GORICA 1:1 MOLDE
Jogan (63′); Agnaldo (49′)

Menjave
Gorica: Džuzdanović – Osuji (41′), Kavčič – Modolo (58′), Nagode – Majcen (75′)
Molde: Hestad – Singh (60′), Svendsen – Agnaldo (66′), Rindaroy – Flo (82′)
Vetrih je bil izključen v 77. minuti.*

GORICA
[team1]

MOLDE
[team2]

Gorica presenečenje ni uspelo in je tako kot pred štirimi leti izpadla iz Evrope že po dveh odigranih tekmah. Molde je zanesljivo in brez večjih težav obdržal prednost s prve tekme ter zasluženo napredoval v nadaljevanje Evropske lige. V Športnem parku, se je tokrat zbralo nekaj več kot 600 ljubiteljev nogometa, med katerimi je bilo tudi nekaj deset Norvežanov.

Goričani so tekmo začeli zelo odločno ter imeli že v uvodni minuti polpriložnost, ko je z roba kazenskega prostora meril Majcen, a je njegov strel zadel branilca gostov. Nato se je tekma umirila, potekala pa večinoma na sredini igrišča. Ekipi sta se izmenjevali v posesti žoge, obenem pa nista dovolili nasprotniku, da bi prišel do prave priložnosti. Za Gorico je imel najlepšo priložnost v prvem polčasu Majcen, ki je v 25. minuti po lepem predložku Široka z desne strani streljal z osmih metrov, a je njegov strel po tleh švignil mimo leve vratnice. Gostje so svojo edino zares lepo priložnost zapravili v naslednji minuti. Lepo so kombinirali na levi strani, kjer so izigrali goriško obrambo, zaključil pa je Hoiland, ki je z desetih metrov sprožil proti bližnji vratnici, a je Simčič dobro posredoval in žogo odbil v kot. Do konca polčasa razen nekaj nenevarnih strelov, večjega vznemirjenja ni bilo.

Drugi polčas je bil veliko bolj živahen od prvega, poleg tega pa smo videli tudi dva gola. Norvežani so hitro povedli ter dokončno potrdili napredovanje v naslednji krog. To se je zgodilo v 49. minuti, ko so kombinirali na levi strani, kjer je Flo zaposlil Agnalda, ta je na levi strani kazenskega prostora lepo sprejel žogo, z njo naredil dva koraka in ustrelil v daljši kot vratarja Simčiča, ki je bil brez moči. Po zaostanku so se Goričani malce sprostili ter zaigrali boljše. Prve priložnosti za izenačenje sta imela Džuzdanović in Enow, vendar sta bila neuspešna. Na drugi strani je lepo iz voleja poizkušal Linnes, njegov strel pa je zletel mimo desne vratnice. Domačini so izenačili v 63. minuti. Kot je izvedel Džuzdanović, ki je po vstopu popestril igro ter dokazal, da si zasluži več minut kot jih je dobil v lanski sezoni. Žogo je poslal na drugo vratnico, kjer je bil najvišji kapetan Jogan, ki je poravnal izid. Po golu so se želeli Goričani posloviti vsaj s častno zmago, predvsem Žigon pa je bil premalo natančen. Najprej je poizkušal s samostojnim prodorom, a je žoga končala v naročju vratarja gostov. Še lepšo pa je imel po lepem predložku Široka, a z glavo meril čez gol. Do konca tekme velja omeniti še rdeči karton Vetriha. Sodnik mu je zaradi domnevnega pregrobega prekrška pokazal predčasno pot v slačilnico, kaj lahko pa bi rdečega dobil tudi gostujoči igralec, saj je nespametno udaril nič krivega Nagodeja.

Molde zasluženo napreduje, bil je boljši, kot smo že zapisali, pa zagotovo ostaja nekaj grenkega priokusa. Kako bi se srečanje končalo z vsaj nekaj lanskimi igralci, je trenutno brezpredmetno razpravljati, je pa to vprašanje za upravo. Novinci bodo iz Parme prišli šele sredi avgusta, medtem pa so celotno leto zatrjevali, da je cilj Evropa, ki je eden od vzrokov sodelovanja s Parmo, a so nato proti Moldeju igrali igralci, ki so še pred dvema mesecema igrali v tretji slovenski ligi. Velik delež odgovornosti za izpad torej nosi tudi uprava.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…