Nogometaši Gorice so po dobrih treh tednih zaključili z vadbo na italijanskih tleh. Moštvo trenerja Luigija Apollonija se je na poti domov ustavilo še v vadbenem središču Veronello, v bližini Gardskega jezera.


Tam so se ‘plavi’ pomerili z ekipo Astre Giurgiu, ki je v minuli sezoni romunskega prvenstva končalo na drugem mestu, lansko poletje pa je bila Astra v kvalifikacijah Evropske lige nasprotnica Domžal. Goričani so dobro odprli obračun, z zadetkom povratnika Sandija Arčona, ki je v minuli sezoni igral za Koper, pa so mrežo Astre zatresli v 20. minuti. Romuni so v nadaljevanju srečanja v 32. minuti izid uspeli poravnati preko De Amorina, a je tri minute zatem za novo vodstvo Gorice zadel Marshall Mfon Johnson, končni izid je v 56. minuti postavil Iraneuton. Gorica bo zadnji del priprav na kvalifikacijski obračun z norveškim Moldejem, prva tekma bo na sporedu 17. julija, pripravljala v domačem okolju, že v torek pa se bodo na Ptuju pomerili z beograjskim Partizanom, ki se na sezono pripravlja pod mariborskim Pohorjem.

V taboru Gorice so danes tudi uradno potrdili vrnitev Dejana Žigona in že omenjenega Sandija Arčona, o čem smo sicer že pisali. Dres Gorice bosta tudi v prihodnji sezoni nosila branilca Marco Modolo in Ronaldo Vanin, ki sta v Gorico posojena s strani Parme.

GORICA 2:2 ASTRA GIURGIU
Arčon (20′), Johnson (32′); De Amorin (29′), Iraneuton (56′)
Gorica: Simčič, Vanin, Jogan, Modolo, Širok, Vetrih, Marshall, Kolenc, Arčon, Majcen, Žigon. Igrali so še: Štrukelj, Codromaz, Džuzdanović, Amarachi, Nagode, Kavčič, Bezzchieri, Fussaroli. Trener: Luigi Apolloni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…