Na severu Primorske bodo nogometaši Gorice gostili ekipo kidričevskega Aluminija. Srečanje v slovenskem Las Vegasu se bo kot vsa ostala pričelo bo 16:55 uri, pravico na srečanju pa bo delil Dejan Balažič.


Goričani bodo v zadnji domači tekmi letošnje sezone Prve Lige Telekom Slovenije proti Aluminiju lovili nujno zmago v upanju, da se še rešijo devetega mesta in s tem dodatnih kvalifikacij proti drugi ekipi 2. slovenske nogometne lige. Goričani se v srečanje proti šumarom podajajo v seriji kar štirih zaporednih porazov, sploh zadnji v Murski Soboti proti Muri je bil precej visok. Goričani, ki v letošnji sezoni še niso ugnali Kidričanov, bodo tako lovili prvo medsebojno zmago v letošnji sezoni proti Aluminiju, ter upali, da Kranjčani doma ne osvojijo točke proti Domžalam. V kolikor se seveda proti Aluminiju ne izide po idealnem scenariju za Goričane, se ti že lahko začnejo pripravljati na dve dodatni tekmi za obstanek med prvoligaško elito.

Kidričani se na najdaljše gostovanje v sezoni podajajo na krilih zmage iz preteklega kroga, ko so v Krškem zabili zadnji žebelj v krsto Krčanov. So lahko varovanci Oliverja Bogatinova rabelj tudi Goričanom, saj bi se že z neodločenim rezultatom končale sanje o velikem povratku Gorice v zadnjih dveh krogih. Kidričani so v letošnji sezoni proti Gorici po uvodnem remiju nanizali dve zaporedni zmagi, sploh zadnja v Kidričevem je bila zelo zanesljiva, Grego Sorčana pa sta v aprilu premagala dvakrat Luka Štor in enkrat Sanin Mumunović. Kidričani se po lestvici lahko še zavihtijo na peto mesto, a tudi šestega še niso povsem potrdili, tako da bodo verjetno varovanci Oliverja Bogatinova nastopili precej zavzeto v boju za tri točke na zadnjem gostovanju v letošnji sezoni.  

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić: Bilo je prelepo

V oddaji Skozi rumena očala je gostil tudi Senijad Ibričić, ki bo v novi sezoni opravljal …