V nedeljo je bila še zadnja tekma 1. kroga Prve Lige Telekom Slovenija. V Gorenjski prestolnici je pri oslabljeni ekipi Triglava gostovala “italijanska” Gorica, ki pa je bila za domačine premočan tekmec in po številnih priložnostih, vratnici in prečki zasluženo zmagala. Edini gol na tekmi je dosegel posojeni igralec Parme Massimo Coda. Pri Triglavu se je poznala odsotnost poškodovanega Dialla, Krčića ni bilo v kadru zaradi rumenega kartona iz lanske sezone in seveda številni odhodi ključnih igralcev, novinci pa brez izkušenj igranja v prvi ligi.


Prva Liga Telekom Slovenija – 1. krog. Sodnik: Miran Bukovec.
Kranj: Športni center, 500 gledalcev.
TRIGLAV 0:1 GORICA
Strelec: Coda (44)

Triglav: Pelko, Zolić, Klemenčič, Sever, Nukić, Kongnyuy,  Đajić (55 Snoj), Križaj (65 Mlakar), Pokorn, Bubanja, Stjepanović. Trener: Dušan Kosić.
Gorica: Cordaz, Širok, Curk, Vetrih, Kavčič, Codromaz, Ndiaye, Jakovljevič (69 Kolenc), Živec (72 Frelih), Vanzo, Coda. Trener: Luigi Apolloni.

V prelepem sončnem vremenu se je na kranjskem štadionu zbralo kar veliko gledalcev, ki so videli zanimivo in dinamično srečanje ter zasluženo zmago gostov. Hkrati pa so lahko zaskrbljeni, saj je bila domača ekipa po številnih spremembah igralskega kadra neuigrana, nemočna, na trenutke tudi nekonkurenčna in zopet se bojijo, da jih čaka težak boj za obstanek v prvi ligi.

Obe ekipi sta se predstavili z novimi dresi. Gostje so tekmo precej odločneje začeli kot domači nogometaši in si hitro priigrali nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. V 11. minuti so domačini zahtevali enajstmetrovko, ker naj bi gostujoča obramba v svojem kazenskem prostoru za dres vlekla Nukića, ki je padel, vendar je sodnik ocenil drugače. Prvo lepo priložnost pa so Novogoričani zapravili v 16. minuti, lepo globinsko podajo je prejel Welle Ndiaye, ki je brez težav prišel sam do vratarja Žana Pelka, vendar je bil kranjski vratar v dvoboju uspešnejši. V 22. minuti so prvič resneje zagrozili tudi domači, ko je po kotu streljal Kongnyuy, vendar je Cordaz brez težav ujel žogo. Tekma je bila dinamična, obe ekipi sta si priigrali nekaj priložnosti, a sta se izkazala oba vratarja. Obrambi Kranjčanov je največ težav povzročil zelo gibljivi in razpoloženi goriški napadalec Coda. V 42. minuti pa je domača obramba le priznala premoč gostom. Goričani so izvajali kot. Omenjeni italijanski napadalec je bil v skoku najvišji in z glavo premagal nemočnega Pelka.

Drugi polčas se je začel podobno kot prvi – na zelenici je prevladovala Gorica, ki je v 48. minuti imela lepo priložnost za povišanje vodstva. Saša Aleksander Živec je najprej z močnim strelom zadel vratnico, odbito žogo pa je poslal čez gol. Po številnih priložnostih Goričanov je po dobrih 14. minutah strel Vetriha končal v prečki, gostje so zahtevali zadetek, a je sodnik menil, da žoga ni prešla golove črte. V drugi polovici 2. polčasa so se za kratek čas prebudili domačini in iskali priložnost za izenačujoči zadetek, vendar so Novogoričani uspešno zaustavili vse jalove napade Triglava in brez večjih težav tekmo pripeljali do konca ter zasluženo zmagali.

Danes je bil Triglav daleč do zmage, Gorica je bila skozi celotno srečanje boljši nasprotnik, zato je tudi zasluženo zmagala. Domača ekipa je na trenutke delovala nebogljeno, saj si ni pripravila pravih priložnosti. Trener Kosič s predstavo svojih varovancev ni bil preveč zadovoljen in je na tiskovni konferenci omenil, da niso uspeli razviti svoje igre, igralci so napravili precej napak pri sprejemanju in oddajanju žoge, bili premehki v duelih, nepovezana sredina in še marsikaj. Nasprotno pa je bil trener Goričanov bolj zadovoljen, želel je, da bi bi bili pri zaključevanju akcij bolj natančni in dosegli kakšen zadetek več. Triglav čaka naslednji teden težko gostovanje pri prav tako spremenjeni ekipi Domžal. Goričani pa se bodo odpravili na Dolenjsko k novomeški Krki.

Foto: Miran Alijagić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…