[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=504]

Zaključek 18. kroga je tokrat na Areni Petrol pripadel nogometašem Celja in Gorice, ki so odigrali svoje zaostalo srečanje, ki je bilo na sporedu že v soboto, vendar je zaradi obilnega deževja in razmočenega igrišča bilo prestavljeno na današnji dan. Pred maloštevilnim občinstvom so z minimalno razliko slavili gostje iz Nove Gorice, ki so obdržali stik z vrhom in ob tem Celjanom prizadejali prvi poraz po štirih tekmah nepremaganosti. Mož odločitve je s svojim sedmim zadetkom v sezoni bil Italijan Lapadula.


Tekmo so bolje pričeli domačini, ki so si hitro priigrali prvo priložnost že po minuti igre, ko je Miha Zajc meril previsoko. Naslednjo celjsko priložnost je nato priigrali Verbič, ki je odlično prodrl z leve strani, se otresel dveh čuvajev in poizkusil s strelom, vendar je njegovo namero prebral gostujoči vratar Cordaz in strel ubranil. Goričani večino prvega polčasa niso bili preveč nevarni in so svoje priložnosti prevečkrat zapravljali s streli mimo vrat Kotnika. Prvo pravo priložnost so tako imeli šele v 40. minuti in jo tudi izkoristili. Živec je izvajal prosti strel na levi strani blizu kotne zastavice in poslal dober predložek pred celjska vrata, kjer se je najbolje znašel Lapadula in zabil za vodstvo z o:1. Tik pred koncem polčasa je Živec imel priložnost povišati rezultat, vendar je po dobrem prodoru iz roba kazenskega prostora žogo poslal po tleh tik ob desni vratnici celjski vrat.

Igra v drugem polčasu je minila brez pravih priložnosti in ob slabšem tempu kot v prvem. Celjani so sicer imeli žogo več v svoji posesti, vendar pa so Goričani brez težav odbijali njihove napade in ob tem prežali na protinapade, v zadnjih minutah pa tudi sami prevzeli nekaj pobude in bili v 85. minuti nevarni preko Lapadule, vendar je Italijan tokrat bil nenatančen in je iz ugodnega položaja streljal mimo vrat. Z novimi tremi točkami so Primorci na lestvici skočili na četrto mesto in ostajajo v boju za vrh, saj zaostajajo za drugim mestom le za štiri točke oziroma šest točk za vodilnim Mariborom. Celjani so izgubili ligaško tekmo prvič po 5. oktobru, ko so prav tako na domačem terenu priznali premoč Koprčanom.

Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…