Na uradni klubski spletni strani ND Gorica so sporočili novico o menjavi trenerja. Ekipo bo s ponedeljkom prevzel srbski strateg Gordan Petrić, ki bo začel novo poglavje v zgodovini kluba.


V Športni park tako prihaja 51-letni Srb, ki je bil dejaven tudi kot igralec. Svojo nogometno pot je začel v OFK Beograd. Po treh sezonah je prestopil k Partizanu, za katerega je zbral več kot 100 nastopov. Sledil je odhod na Otok, kjer je zaigral za Dundee United, najbolj pa se je uveljavil pri Glasgow Rangers, kjer je klubu pomagal do devetega zaporednega naslova škotskega prvaka. V sezoni 1998/99 je sledil prestop v Crystal Palace, pred vrnitvijo v Partizan pa je zaigral še za grški AEK in škotski Hearts. Njegova zadnja postojanka v profesionalni karieri je bil kitajski Sichuan Dahe.

“Gordan Petrić je oseba, ki jo krasijo izjemna ambicioznost ter bogate mednarodne izkušnje, s katerimi bo lahko članom naše ekipe, ki so v večini še posamezniki v razvoju, pomagal rasti tako po profesionalni kot po osebnosti plati, saj menim, da gre za veliko osebnost,” je po podpisu pogodbe z novim trenerjem povedal predsednik ND Gorica Hari Arčon.

FOTO: Danilo Vezjak

Vir: ND Gorica

Naloži več sorodnih novic
  • V Stožicah gostuje Tabor Sežana

    Nogo metaši ljubljanske Olimpije bodo v soboto ob 17.15 odigrali obračun 17. kroga PLTS. V…
  • Aluminij gosti Bravo

    V so boto ob 15. uri se bosta v Kidričevem udarila domači Aluminij in Bravo. Ljubljančani …
  • Celjani po dober vtis v Gorico

    V soboto se bosta na Športnem parku v Novi Gorici pomerila domačin in Celje. Obe ekipi v z…
Naloži več novic od Žiga Rebevšek
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Janjičić z izjemnim strelom spet odrešil Celje (FOTO)

Zadnja tekma 11. kroga v Prvi Ligi Telemach je prinesla obračun med drugouvrščenimi Celjan…