Praznično obarvan 28. krog Prve lige Telekom Slovenije bosta odprla ljubljanska Olimpija in gostje iz Nove Gorice. V sezoni sta se nasprotnika srečala že trikrat, v Stožicah se je dvoboj končal z delitvijo točk in rezultatom 2:2, medtem ko so Goričani eno srečanje dobili, na enem pa poraženi.


Ljubljančani zasedajo drugo mesto na lestvici, za vodilnim Mariborom zaostajajo že 12 točk in bodo le stežka ubranili naslov državnega prvaka. Zeleno-beli so v spomladanskem delu le enkrat izgubili, trikrat so se morali zadovoljiti s točko, ob tem pa vpisali tudi pet zmag. Z zmago je v novo trenersko preizkušnjo krenil Safet Hadžić, k zmagi je levji delež prispeval Rok Kronaveter, z zadetkom in podajo. V spomladanskem delu je svojo priložnost odlično izkoristil Mario Jurčević, ki je z odličnimi intervencijami v obrambi preprečil marsikateri zadetek nasprotnikov, hkrati je dvakrat zadel v nasprotnikova vrata. “Morali bomo narediti dobro regeneracijo, čimprej osvojiti taktiko, ki jo trener zahteva od nas, in iti novi zmagi naproti,” je po zmagi nad Aluminijem, 23-letni branilec misli usmeril proti novemu nasprotniku.

Goričani ne najdejo poti iz krize, saj so bili na zadnjih treh srečanjih poraženi, kar je botrovalo odhodu Nermina Bašića s klopi Goričanov. Po seriji porazov so plavo-beli padli na deveto mesto, kjer imajo po porazu s Krškim, le še šest točk prednosti pred Posavci. Vodenje moštva je začasno prevzel Saša Kolman, vendar že na debiju ni mogel računati na Andrijo Filipovića, v spomladanskem delu je dvakrat asistiral in zadel ob zmagi nad Domžalčani. Nogometaši Triglava imajo pred zaključnim delom sezone dve točki prednosti, Velenjčani pa tri in Gorico čaka krčevit boj za obstanek med prvoligaši.

Bo Goričanom, ki so v letošnji sezoni že premagali Olimpijo, to uspelo tudi v Stožicah?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…