Zadnji letošnji obračun med Gorico in Olimpijo, je v Športni park privabil več gledalec, kot ponavadi, zbralo se jih okrog 700, med njimi je bil tudi skupina z gostujočimi pristaši Green Dragonsi. Domači strateg Miran Srebrnič je v primerjavi z Muro naredil štiri spremembe, namesto kaznovanega Uroša Celcerja, se je z zaščitno masko v obrambo vrnil Miha Gregorič, po odsluženi kazni se je vrnil Širok, ki je zamenjal mladega Kadrijo, po dobrih predstavah v zadnjem času, ki jih je kronal z zadetkom v Murski Soboti, je Praprotnik zamenjal Sašo Živca, v konici napada pa je prednost spet dobil Šturm pred Bremcom. V gostujočem taboru se je po odsluženi kazni v obrambo vrnil Zarifovič, ki je zamenjal Mitrovića, v konici napada pa je po poškodbi priložnost dobil Vincente. 


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 30. krog. Glavni sodnik: Damir Skomina.
Nova Gorica: Športni park, 700 gledalcev.

GORICA 1:1 OLIMPIJA
Strelci: Žigon (27); Nikezić (37)

Gorica: Simčič, Širok, Gregorić, Jogan, Mevlja (46 Živec), Vetrih (78 Kadrija), Mbida, Žigon, Praprotnik (70 Frelih), Ndiaye, Šturm. Trener: Miran Srebrnič.
Olimpija: Džafić, Jović, Fink (46 Salkić), Zarifović, Delamea, Ivelja, Lovrečič (67 Gerić), Omladič, Trifković, Nikezić, Vicente (60 Šporar). Trener: Andrej Razdrh.

 

Tekmo so bolje začeli domačini, ki so do prve priložnosti prišli v 4. minuti, ko je po prstem strelu z desne strani streljal Vetrih z glavo, ampak prek vrat. V 7. Minuti pa še lepša priložnost za Goričane, Miha Mevlja je poslal globinsko žogo, Žigon je lepo stekel, ampak ljubljanski branilec ga je dobro oviral in Žigon je moral malo v desno, kljub temu je dobro streljal, ampak Džafić je žogo odbil v kot. Ljubljančani so do prve pol priložnosti prišli v 15. minuti, ko je po kotu visoko skočil Zarifović, ampak meril nenatančno. Nato se je igra umirila, gledali smo tekmo brez priložnosti, ki pa jo prekinila akcija v 28. Minuti, ko se je Žigo na levi strani pred kazenskim prostorom, boril z Jovićem, kateri je naredil prekršek. Prosti strel je izvedel Žigon, ki je žogo poslal mimo živega zidov levi zgornji kot vratarjevih vrat, Džafić je obstal samo vkopan. Prva resnejša priložnost za Olimpijo je sledila že čez dve minuti, ko je Trifokvić izvedel odlično prosti strel iz približno 25 metrov, streljal je čez živi zid, ampak Simčič je strel ubranil in odbil v kot. V 34. minuti nova lepa priložnost za domačine Jani Šturm je z desne strani podal visoko žogo, Žigon je dobro skočil, a z glavo streljal čez gol. V 37. minuti izenačenje, Mbido je žoga iz neposredne bližine zadela v roko, Skomina ni okleval in pokazal je na enajstmetrovko, zanesljivi izvajalec je bil bivši igralec Gorice Nikola Nikezić, ki nadaljuje z dobro strelsko formo. Do konca polčasa so Ljubljančani napadali a brez večji priložnosti.

Med polčasoma so domači Terror Boysi, katerih sicer ni bilo prav veliko, z transparentom poslali jasno sporočilo upravi: »za vse veljake, ki nas majo za bedake, če naš sveti klub propade, pazite na glave!« Drugi polčas je bil še bolj zaspan kot prvi, do 70. minute ni bilo resnejših priložnosti, bilo je nekaj protinapadov iz obeh ekip, ampak vedno so se končali brez vznemirjenja. V 74. minuti, je Alen Jogan iz desne strani izvajal prosti strel, poslal je oster predložek pred vrati je z glavo posredoval Jović, ki bi kaj kmalu zabil avtogol, ampak Džafić je izbil v kot. Ljubljančani so imeli še nekaj priložnosti, katere pa so domačini vse odbili, v 77. Minuti je rezervist Frelih dobro streljal z leve strani kazenskega prostora, ampak še enkrat je bil na mestu Džafić. V 85. minuti, najlepša priložnost, za Šporarja, ki je v 60. minuti zamenjal Vinceteja, na robu kazenskega prostora je sprožil nevaren strel, Simčič pa je žogo odbil v kot. To je bila še zadnja priložnost na tekmi in ostalo je pri delitvi točk.

Zagotovo so lahko Goričani zadovoljni z točko proti favorizirani Olimpiji, dobro so se branili in tudi zasluženo osvojili dragoceno točko v borbi za obstanek. Naslednji teden igrajo v Celju, naslednja domača tekma, pa jih čaka proti neposrednemu tekmecu za obstanek Aluminiju. Na drugi strani se je izkazalo, da so si z izgubljenima točkama dokončno lahko poslovijo od borbe za prvaka. Naslednji teden jih doma čaka Mura, nato pa večni derbi z Mariborom v Ljudskem Vrtu. 

Avtor: Iniesta

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…