Uvodni sobotni dvoboj ni ponudil zmagovalca. Goričani in Krčani so se še drugič v tej sezoni na severu Primorske razšli z remijem, tokratni dvoboj ni ponudil zadetkov, čeprav so gostje zaključek srečanja odigrali brez izključenega Mensaha. Sinje-modrim zdaj grozi, da izgubijo stik z Domžalami in Olimpijo, za nameček pa bi lahko Miran Srebrnič za nekaj časa ostal brez Mirana Burgića, ki si je že v prvem polčasu poškodoval koleno.


V Novi Gorici smo spremljali dvoboj ekip z dvema različnima ciljema. Domačini se borijo za evropsko vozovnico, gostje pa za obstanek. Tekma je bila za gledalce slaba, saj lahko priložnosti preštejemo na prste ene roke. Domačini so kaj hitro prevzeli pobudo in si na začetku tekme priigrali nekaj polpriložnosti, kot je bil poizkus z glavo Žigona in skorajšnji avtogol gostujočega branilca po kotu. Pobuda je kaj hitro pojenjala, tako da so gostje vzpostavili ravnotežje. Še bolj pa je Goričane v 23. minuti presekala poškodba Burgića, ki ni bila videti prav nedolžna, tako da je napadalec morda že odigral zadnjo tekmo sezone. Do konca polčasa si domačini niso pripravili več omembe vredne priložnosti. Tudi Krčani niso bili kaj boljši. Večino časa so se branili ter čakali na protinapade, ki pa jih niso prav dobro unovčili. Kljub temu pa so si v 27. minuti priigrali najlepšo priložnost na tekmi, ko je po kotu z glavo meril Krajcer, a so  domači izbili na gol črti. Do polčasa je za goste poizkusil še njihov najboljši strelec Dangubić, a ni bil natančen.

Tudi drugi polčas ni bil bistveno boljši od prvega. Domačini so še bolj pritiskali, a so si najlepšo priložnost pripravili preko prekinitve, ko je po podaji Kolenca z glavo meril Kavčič, a ni bil dovolj natančen. Gostje so nekajkrat poizkušali predvsem z razdalje, a prave nevarnosti za Sorčana ni bilo. Si pa je domači vratar v 56. minuti, po nenevarnem strelu Kramariča, skoraj privoščil hud spodrsljaj, ko mu je žoga spolzela iz rok, a jo je v zadnjem trenutku pred gol črto še uspel ujeti.  Slab drugi polčas je popestril rdeči karton gostujočega igralca Mensaha, ko je sodnik Obrenović v 73. minuti sicer poskrbel za sporno odločitev. Goričani si kljub igralcu več do konca tekme niso priigrali prave priložnosti, še več, po napaki Jogana je imel Dangubić lepo priložnost, a je z roba kazenskega prostora meril čez gol in ostalo je pri delitvi točk, s katero so lahko na koncu bolj zadovoljni gostje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok Fakin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…