[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=457]

Drugi primorski obračun letos je tokrat zanesljivo dobila Gorica, ki Koprčanom je vrnila za poraz v avgustu. Tekma je bila zelo živčna, velikokrat celo preveč, veliko dobre igre pa nismo videli. Dvoboj si je v Športnem parku ogledalo nekaj več kot 500 ljubiteljev nogometa, kar je še vedno premalo za edini primorski obračun v prvoligaški konkurenci. V domačo enajsterico se je po odsluženi kazni vrnil Ndiaye, zato je na klopi ostal Vetrih. Gostujoči strateg pa je naredil tri zamenjave v začetni enajsterici. Priložnost od prve minute so tako dobili Halilović, Črnigoj ter Palčič. Na klopi sta tako ostala Gregorič in Pučko, zaradi kazni pa ni smel igrati Guberac.


Tekmo so bolje začeli domačini, ki so kaj hitro pritisnili na vrata Koprčanov. V začetku tekme so imeli preko Code in Ndiyaye dve priložnosti, obakrat pa je bil Nenezić zelo zanesljiv. Koprčani resneje niso zapretili, je pa Galešić dobil udarec v nos in začel krvaveti, a je lahko vseeno nadaljeval. Ga je pa ta udarec močno razjezil, saj je v nadaljevanju postajal iz minute v minuto bolj nervozen in bil na meji izključitve. V 14. minuti pa vodstvo domačinov. Cordaz je žogo vrgel do Živca, ki je po levi strani prodrl na gostujočo polovico, po tleh podal do Lapadule, ta je žogo lepo sprejel in iz dobrih 20 metrov žogo poslal v desni kot vratarja Nenezića, ki je žogo lahko le s pogledom pospremil v gol. Edino resnejšo priložnost za goste je imel v 17. minuti Galešić, ko je poskušal s strelom iz sredine igrišča, žoga pa je zletela dober meter čez gol vratarja Cordaza. Sledile so bolj mirne minute, ko so Koprčani poskušali priti do izenačenja, a do njega niso prišli, nizkorasli Lotrič namreč ni bil kos visokim goriškim branilcem. Edino priložnost v tem obdobju je imel Lapadula, ko je poskušal s strelom od daleč, vendar je strel za las švignil čez gol. V končnici polčasa pa se je tekma še bolj zaiskrila. V 36. minuti je Lapadula z lepo podajo v prostor zaposlil Codo, ki je bil hitrejši od Blažiča, ki je prodirajočega domačega napadalca vlekel za dres. Sodnik mu je pokazal rdeči karton, Koprčani pa so tako ostali brez enega igralca. Do konca polčasa sta imela lepi priložnosti za povišanje prednosti Živec in razigrani Lapadula, a sta bila oba za nekaj centimetrov nenatančna.

Drugi polčas so malce bolj začeli Koprčani, ki se kljub igralcu manj niso predali, domačini pa so prežali na protinapade. Galešić je lepo preigraval in sprožil iz leve strani kazenskega prostora, Cordaz pa ni imel težav z obrambo. V 58. minuti protinapad za Gorico, Coda je prodiral po levi strani, v protinapadu pa so bili ob njem še trije goriški igralci, a se je Coda odločil, da bo sam zaključil. Streljal je iz leve strani v kazenskem prostoru Koprčanov, strel ni bil najboljši, poleg tega pa je Nenezić uspel preusmeriti žogo, tako da je ta končala v levi vratnici koprskega gola. Že v 60. minuti pa je sledilo olajšanje za domače, Misuraca je podal do Živca, kateri je »lomil« Šmeja, ga tudi preigral, ter z levo nogo na levi strani kazenskega prostora streljal v bližnji kot vratarja Nenezića, ki je bil nemočen. Po golu se je tekma umirila, tudi nervoze je bilo precej manj, Vanoli pa se je odločil za menjavo Galešića, ki se ni mogel sprijazniti z odločitvami sodnikov. Goričani so tekmo mirno peljali do konca, Koprčani pa do priložnosti niso prihajali. Domači so imeli preko Code in Vetriha še nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Ko se je že zdelo, da se bo tekma končal z 2:0, pa je v 92. minuti Bazoffia prodiral v kazenskem prostora, tam pa naj ga bi nepravilno zaustavil Ivetić in sodnik Mertik je pokazal na belo točko, ki je bila dokaj sumljivo dosojena, zanesljiv izvajalec enajstmetrovke pa je bil Misuraca.

Goričani so spet dobro odigrali na domačem igrišču, ampak vse bolj se kaže, da v gosteh ne igrajo najbolje. Če pa se bodo želeli boriti za mesta, ki peljejo v Evropo, bodo morali začeti zbirati točke tudi na gostovanjih. Še pred naslednjo prvenstveno tekmo z Olimpijo v Ljubljani, jih v sredo čaka pokalna tekma z Aluminijem, s katerim imajo še neporavnane račune iz lanskoletnega pokala. Koprčani tokrat niso pripravili ene boljših predstav v letošnji sezoni, v igri se je namreč poznala pretirana nervoza in živčnost. Do pravih priložnosti pa na goriškem igrišču niso prišli. Galešić, motor koprskega moštva, od katerega je praktično odvisna igra kanarčkov, pa se je včeraj bolj kot s svojo igro, ukvarjal s sodnikom Mertikom. V naslednji tekmi Koprčani doma pričakujejo Domžale, ki so že nekaj časa neporažene, kar bo dober test za kanarčke, če so sposobni prenesti poraz iz Nove Gorice.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…