Prvi obračun 24. kroga Prve Lige Telekom Slovenije v Športnem parku ni privabil večjega števila gledalcev kot ponavadi, zbralo se jih je le okoli 300. Pri Goričanih so tekmo zaradi kartonov izpustili Alen Jogan, Welle Ndiaye in Jean Mbida. V obrambi je namesto Jogana zaigral Aleksandar Popović, ki je tokrat debitiral v prvoligaški konkurenci, namesto Mbide pa je začel Nejc Praprotnik. Koprčani pa so v primerjavi z zadnjo tekmo namesto Palčiča priložnost ponudili Pergerju, v sredini pa je Italijan Migliorini dobil prednost pred Popovićem.


 

Prva liga Telekom Slovenije – 24. krog. Glavni sodnik: Dragoslav Perić.
Nova Gorica: Športni park, 300 gledalcev.

GORICA 1:1 LUKA KOPER
Strelci: Vetrih (68); Brečević (20)

Gorica: Simčič, Celcer, Vetrih, Širok, Šturm, Žigon, Živec, Praprotnik (55 Pavič, 90 Durić), Mevlja, Gregorič, Popović (89 Kavčič). Trener: Miran Srebrnič.
Luka Koper: Nenezić, Migliorini (90 Majcen), Guberac, Brečević, Galešić (90 Mendy), Bradaschia (63 Pučko), Perger, Mavrič Rožič, Hadžić, Đukić, Čovilo. Trener: Rodolfo Vanoli.

Tekma se je začela zelo živahno saj je že v 1. minuti zapretili Guberac vendar je Simčič žogo odbil v kot. V 5. minuti tekme je goriška navijaška skupina Terror Boys izobesila transparent na katerem je pisalo “za tvoj grb in dres, Gorica pokaži interes”. Nato je igra nekaj časa potekala predvsem na sredini igrišča in brez priložnosti. V 18. minuti pa so Koprčani povedli, Vetrih je na svoji polovici izgubil žogo, Koprčani so podali do Brečevića, ki je streljal, a je Popovič pred golovo črto žogo izbil v kot. Po kotu se je najbolje znašel Brečević, ki je iz bližine z glavo zadel še osmič v tej sezoni. Goričani so prvič zapretili v 25. minuti, ko je z desne strani kazenskega prostora streljal Širok, ampak je žoga kar precej zgrešila vrata Koprčanov. V končinci prvega polčasa pa so Goričani le pritisnili, najprej je imel Žigon najlepšo priložnost  v prvem polčasu za Gorico, ko je iz desne strani tik pred kazenskim prostorom z levo nogo streljal v desni spodnji kot Neneziča, vendar je vratar Kopra odlično posredoval in izbil žogo v kot. V 42. minuti je bil dosojen prosti strel za Gorico, približno 25 metrov stran od gola Kopra, Celcerjev poizkus pa je Nenezić z lahkoto ukrotil.

 

Foto: Suzana Uršič/Foto atelje Liquid Sky

Drugi polčas so veliko bolj podjetno začeli Goričani in že v prvi minuti drugega polčasa imeli lepo priložnost. Na desni strani je preigraval Žigon, ki je poslal predložek v kazenski prostor Kanarčkov, žoga se je od nogometaša Koprčanov odbila in spremenila smer ter skoraj prevarala Neneziča, na žalost Goričanov pa je žoga zletela mimo vrat. Že v naslednji minuti je na levi strani Saša Živec preigraval in z leve strani kazenskega prostora tudii dobro streljal, vendar pa je žoga za las zletela mimo vrat. V 61. minuti prosti strel za Goričane, z leve strani ga je izvajal Žigon, pred vrati Nenezića je dobro skočil igralec Gorice, ki je z glavo streljal čez gol. Po tem, ko je Pučko zamenjal Bradaschio, so Koprčani postali bolj nevarni. V 67. minuti pa so Vrtnice izenačile. Po kotu je Guberac žogo izbil le do Celcerja, ki je z leve strani poslal predložek, žogo je dobil Amedej Vetrih, ki se je dobro znašel in s strelom z levo nogo zadel desni spodnji kot vratarja Igorja Nenezića. V 72. minuti so imeli Koprčani po odličnem prodoru prosti strel iz približno 20 metrov, streljal je Rožič-Mavrič, ampak strel ni bil prav močan in Simčič je žogo izbil, vendar samo do Koprčanov in iz desne strani je igralec Kopra poslal predložek v 5-metrski prostor, kjer je bil najvišji Brečević, ki je streljal direktno v Simčiča. V 80.minuti je Živec spet lepo preigraval ter se po lepi kombinaciji s Šturmom znašel pred Nenezićem, a je predolgo čakal in prišlo je do krajše prekinitve, saj je Nenezić dobil neugoden udarec. V 88.minuti pa zadnja priložnost na tekmi, Živec je izsilil prekršek pred robom kazenskega prostora Kopra, dobro je poizkušal Žigon, Nenezič je ostal vkopan, žoga pa je za malo zletela mimo vrat.

Tekmeca sta torej še devetnajstič v Novi Gorici remizirala. Lahko rečemo, da je to še najbolj pravičen rezultat, saj so bili v prvem polčasu boljši gostje, v drugem pa Goričani. Goričani so torej potrdili, da kljub težkemu finančnemu stanju niso ekipa za izpad iz lige, in če se bo finančno stanje vsaj malce izboljšalo, bi morali ostati v ligi. Koprčani pa so še tretjič zapored remizirali in ne morejo biti zadovoljni z začetkom spomladanskega dela prvenstva in če bodo nadaljevali s tako igro bodo težko dosegli svoj cilj, ki naj bi bil 3. mesto na lestvici.

 

Avtor: Iniesta

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…