[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=580]

Sivo in deževno vreme, je že pred začetkom tekme najavljalo, da bo tekma kroga temu primerna. Žal se je napoved uresničila in gledali smo precej dolgočasno tekmo. Gorici kot vse kaže Rudar še vedno ne leži, gostje pa se bodo domov vrnili kar zadovoljni, saj so igrali brez številnih igralcev. Tekmo si je v mokrem vremenu ogledalo nekaj več kot 400 privržencev nogometa. V domačo enajsterico sta se po suspenzu vrnila Alessandro Favalli, ki je zamenjal obolelega Ronalda Vanina, v sredini pa je ob Gianvitu Misuraci znova zaigral Amedej Vetrih. Gostujoči strateg Jernej Javornik je imel več preglavic glede začetne enajsterici. Zaradi kartonov sta manjkala Ivan Knezović in Denis Klinar, zaradi poškodbe pa je sezono že končal branilec David Kašnik. V obrambi sta tako zaigrala Rusmin Dedić in Senad Jahić.


Prvi so v 7. minuti preko Bruna Vicenteja zapretili domačini, Brazilec je streljal iz 30 metrov, vratar gostov Rozman je žogo z manjšimi težavami odbil. Nato je sledilo daljše obdobje igre brez priložnosti. Bolje so igrali gostje, ki so imeli žogo več v svoji posesti, česar pa niso znali izkoristiti, poleg tega pa so se v fazi obrambe zelo dobro branili ter tako onemogočili navezo Coda-Lapadula. V 22.minuti prva resnejša priložnost za goste, ko je poskušal Rotman, a je Cordzaz strel brez težav ubranil. Sledila je bolj mirna igra, z veliko napakami in bolj malo pravega dogajanja. Šele proti koncu polčasa je igra postala zanimivejša. Domačini so v 34. minuti po padcu Bonipertija v kazenskem prostoru zahtevali najstrožjo kazen, ki pa je niso dobili, akcija se je nadaljevala, do žoge je prišel Coda in iz roba kazenskega prostora streljal po tleh v desni spodnji kot vratarja Rozmana, žoga pa je zadela zunanji del mreže. Do konca polčasa smo videli še dve priložnosti gostov. Najprej je zbranost Cordaza preizkusil Eterović, italijanski čuvaj mreže pa je njegov prosti strel odbil v kot. V zadnji minuti prvega polčasa pa so gostje izvedli lepo akcijo, kjer je še enkrat več poizkušal Firer, znova pa je Cordaz svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Upali smo, da bomo v drugem polčasu spremljali boljšo igro in tudi kakšen zadetek. Na žalost pa je bil drugi del igre še slabši kot prvi. Prvi so po dveh minutah igre zapretili Goričani, ko je po Lapadula dobil zračni dvoboj ter žogo podal do Vetriha, ta je streljal iz desne strani kazenskega prostora, a je poizkus po tleh šel mimo vrat gostujočega vratarja. Za domače je dvakrat poizkušal Coda, v prvo mu je Rozman strel ubranil, drugič pa je streljal čez gol. Med obema poizkusoma so zapretili tudi gostje in sicer preko Podlogarja, ki je streljal iz dobrih 30 metrov, ampak bil nenatančen in žoga je končala za golom domačinov. Do konca tekme smo gledali zelo raztrgano igro in brez pravih priložnosti, tako, da lahko rečemo, da sta si ekipi pravično razdelili točki.

Gorica verjetno ne more biti zadovoljna s točko. Na domačo zmago čakajo že več kot 5 mesecev, poleg tega jim moštvo Rudarja več kot očitno ne leži. V pokalnem obračunu bodo imeli priložnost, da zamujeno nadoknadijo že v sredo, ko jih v Velenju čaka prva tekma polfinala pokala, nato pa v soboto težko gostovanje v Kopru. Gostje so na drugi strani verjetno kar zadovoljni z točko, za prvo tekmo pokala se v moštvo vračata Knezović in Klinar, kar jim bo še okrepilo samozavest. Po pokalni tekmi, jih v naslednjem krogu pred domačim občinstvom čakajo neugodne Domžale.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…