Na generalki pred začetkom prvenstva se je Gorica pomerila s hrvaškim prvoligašem Istro iz Pulja. Tekma, ki se je začela z nekaj minutno zamudo, je potekala v vročem in soparnem vremenu, na tribunah pa se je zbralo nekaj več kot 300 gledalcev. Domači strateg je tokrat na mesto vratarja postavil Italijana Cordaza, v sredini je priložnost od prve minute dobil Jakovljević, prvič je od prve minute zaigral Saša Živec, namesto mladega Panamca Aguilarja, ki se je izkazal na prvi prijateljski tekmi proti Šenčurju je zaigral Bazzoffia.


Goričani so začeli zelo podjetno ter že na polovici Istre pritiskali na njihove obrambne igralce. To se jim je tudi obrestovalo, saj je Bazzoffia prestregel žogo ter z njo naredil nekaj metrov, z desne strani v kazenskem prostoru pa je meril v desni spodnji kot gostujočega vratarja, a je žoga za las šla mimo gola. Že v naslednjem napadu so imeli domačini novo priložnost. Širok je preigral nekaj igralcev na sredini igrišča in zaposlil Živca, ki je lepo podal v prostor Massimu Codi, kateri je v kazenskem prostoru tudi sprožil, a je gostujoči vratar žogo ubranil. V prvih desetih minutah je sledila še ena priložnost Gorice, ko je po lepi akciji na desni strani Širok poslal predložek, dobro je skočil N’diaye, žoga je šla mimo vrat gostov. Nato se je igra umirila, potekala je na obeh straneh, nekaj časa so napadali domačini, nato pa so se dobro branili ob napadih Istre. Gostje so imeli v prvem polčasu dve lepi priložnosti, eno iz prostega strela, ki ga je Cordaz ubranil, ter še eno, ko je Jakovljević izgubil žogo na svoji polovici, a je gostujoči igralec streljal prek vrat domačinov.

V drugem polčasu je nivo igre malce upadel, predvsem zaradi menjav, ampak še vedno je bila na zavidljivi ravni. Bolj nevarni so bili gostje, ki so večino napadov organizirali preko svoje leve strani, kjer so Goričane zlahka prebijali in pošiljali nevarne predložke v kazenski prostor, a domačim se je vedno uspelo ubraniti. Velja omeniti predvsem dve priložnosti Istre, prva je iz 72. minute, ko je Simčič po predložku žogo odbil do nogometaša Istre, ta pa je streljal iz prve, a je Simčič uspel izbiti v kot. Druga priložnost je iz 88. minute, ko se je z obrambo po strelu iz 25 metrov izkazal Simčič. Domačini so imeli priložnost prek mladega Kolenca, ki je poskušal iz razdalje, ampak nastreljal le vratarja gostov, zapretili pa so tudi po lepi podaji Džuzdanovića, ki je preko gostujoče obrambe zaposlil Aguilarja, ta pa je iz pol-voleja streljal prek vrat.

Tekma, ki je bila na primerni ravni se je končala brez zadetkov. Domačini, ki ob številnih novincih rabijo še nekaj časa, da se spoznajo, so bili bolj nevarni v prvem polčasu, gostje iz Hrvaške pa v drugem. Lahko rečemo, da je bil izid glede na prikazano na igrišču kar pravičen.

GORICA 0:0 ISTRA 1961
Gorica: Cordaz, Širok, Celcer, Vetrih, T. Kavčič, Jogan, Bazzoffia, Ndiaye, Coda, Jakovljević, Živec. Igrali so še: Simčič, Curk, Džuzdanović, Frelih, Dornik, Pavič, Tragin, Vanzo, Kadrija, Kolenc, Jorman Aguilar. Trener: Luigi Apolloni.

Avtor: Iniesta

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Dvoboj Olimpije in Maribora šele aprila

Znan je nadomestni termin derbija 26. kroga državnega prvenstva med Olimpijo in Mariborom.…