Nogometaši Gorice in Celja so se v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).


* Športni park, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Pospeh (Petrovče) in Mikača (Višnja Gora).
* Strelci: 0:1 Požeg Vancaš (9.), 1:1 Grudina (24.).
* Gorica: Štrukelj, M. Kavčič, Oršolić, T. Kavčič, Tomiček, Curk, Kolenc (od 72. Gulič), Osuji, Grudina, Kotnik (od 67. Jermol), Filipović (od 80. Smajlagić).
* Celje: Rozman, Zaletel, Travner, Džinić, Andrejašič, Cvek, Pišek, Novak (od 90. Benedičič), D. Štraus (od 46. Kerin), Požeg Vancaš, Ibišević (od 75. Vizinger).
* Rumeni kartoni: Grudina, Kolenc, Jermol, Smajlagić; Pišek, Ibišević, Travner.
* Rdeči karton: /.

V Novi Gorici sta se merili ekipi, ki imata od vseh najraje neodločene izide. Gorica je prišla do šestega remija, Celje že do sedmega, kar pomeni, da velikih premikov po lestvici ni bilo. Je pa tretjeuvrščena Gorica, tokrat je bila brez kaznovanega trenerja Mirana Srebrniča, podaljšala niz neporaženosti na sedem tekem, šestouvrščeno Celje pa na šest.

Celjani so tekmo dobro začeli in povedli v deveti minuti iz prve prave akcije. Jakob Novak je prišel na levo stran kazenskega prostora, žogo na kratko oddal do vtekajočega Rudija Požega Vancaša, ta pa je nato zadel z diagonalnim strelom. Zanj je bil to šesti zadetek v sezoni, s čimer se je na drugem mestu lestvice strelcev izenačil z Mariborovim Janom Mlakarjem.

Celjani so bili nevarni tudi v 22. minuti, ko jez 19 metrov sprožil Novak, Januš Štrukelj, ki je branil namesto odsotnega Grege Sorčana (zaradi pretresa možganov mora tako kot Žiga Lipušček še počivati), pa je bil na mestu.

Novogoričani, ki so igrali tudi brez kaznovanega Uroša Celcerja in že dlje časa poškodovanega Alena Jogana, pa so izenačili v 24. minuti. Matteo Tomiček je podal na levo stran kazenskega prostora, kjer je Andrej Kotnik žogo takoj na kratko oddal do Roka Grudine, ki je nato iz bližine zadel za 1:1.

V uvodu drugega polčasa so gledalci videli nekaj nenevarnih strelov na obeh straneh, v 62. minuti je Matjaž Rozman ustavil tudi dokaj šibak strel z glavo Vladimirja Oršolića, na drugi strani pa je Štrukelj obranil prosti strel Janeza Piška.

V 68. minuti je Štrukelj obranil še strel iz prve Požega Vancaša s približno desetih metrov, v 76. pa še strel z glavo Jureta Travnerja. Do konca so oboji znova nekajkrat nenatančno merili, Grudina je v 87. minuti celo zadel prečko lastnih vrat, tako da je ostalo pri delitvi točk.

Novogoričani bodo v 12. krogu v nedeljo gostovali v Kranju, Celjani pa bodo dan prej gostili Olimpijo.

Vir novice: sta.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Radomelj se seli v Srbijo

Spartak iz Subotice bo okrepil 25-letni vezist Radomelj, Marko Žulj. Žulj je v Radomlje pr…