V drugi nedeljski tekmi 5. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bodo Novogoričani pred svojimi gledalci gostili Domžale. Srečanje v mestu vrtnic se bo pričelo ob 18:15 uri, pravico na srečanju pa bo delil Roberto Ponis.


Po tem ko je v preteklem krogu Maribor popolnoma razorožil Gorico, bodo Goričani danes poskušali popraviti vtis proti Domžalam. Primorce čaka danes tretji domači obračun v novi sezoni, v kateri na svojem igrišču ne poznajo poraza. Uvodoma so doma ugnali Olimpijo, pred štirinajstimi dnevi pa remizirali proti kranjskemu Triglavu. Nekaj preglavic je Miranu Srebrniču zagotovo povzročila poškodba Leona Mariniča, ki bo iz nogometnih igrišč odsoten vsaj dva mesece. Miran Srebrnič bo tudi danes verjetno največ upov polagal v napadalca Goričanov Andrijo Filipovića, ki ima na svojem računu dva zadetka.

Domžale prihajajo na sever Primorske s popotnico zmage iz preteklega kroga proti Aluminiju, ko varovanci Simona Rožmana sicer niso blesteli, ampak so vseeno prišli do zanesljive zmage. Kot kaže je izpad iz Evrope proti ruski Ufi že pozabljen, a vseeno so Domžalčani ostali brez napadalca Lovra Bizjaka, ki se je preselil ravno k Ufi. Simon Rožman ima na razpolago zelo kakovostno moštvo, v katerem trenutno blesti novinec v Domžalskem dresu Tonči Mujan, ki ima na svojem računu že tri zadetke.

Zagotovo je zanimiv tudi podatek, da so Goričani in Domžalčani odigrali že 72 medsebojnih tekem, v katerih so boljši Primorci s 28 zmagami, 23 krat se je srečanje končalo brez zmagovalca medtem ko so se Domžalčani veselili zmage 21 krat. Zadnji obračun v lanski sezoni je pripadel Goričanom, ki so slavili s 4:1.

Bodo Goričani tudi v tretjem domačem poizkusu ostali neporaženi? Ali bodo Domžale dosegle prvo letošnjo zmago v gosteh?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…