[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=286]

Dvoboj dveh ekip, ki še nista izpadli iz prve lige, ni ponudil prav všečne igre. Kljub vsemu pa smo na koncu spremljali dramatično končnico, po kateri so se domačini veselili nove zmage. Dvoboj si je ogledalo najmanjše število gledalcev v tej sezoni, zbralo se jih je okrog 400, kar pa je verjetno tudi posledica košarkaške vročice, ki dosega vrhunec prav v teh dneh. Domači strateg je sestavil jedro ekipe, zato je posledično enajsterica bolj kot ne, v zadnjih tekmah nespremenjena. Zaradi manjših poškodb sta manjkala Širok in Aguilar, Ndiaye pa je tokrat sedel na klopi, priložnost od prve minute pa je dobil Misuraca. Gostujoči strateg Miloš Rus ni mogel računati na kartoniranega Žitka in poškodovanega Žagar-Kneza, iz enajsterice pa je izpadel tudi Bajde. Priložnost za dokazovanje so zato dobili Vidmajer, Verbič in strelec odločujočega gola na zadnji tekmi Celja Žurej.


V prvih minutah smo spremljali dokaj nenevarno igo iz obeh strani, obe ekipi pa čakali na napake nasprotnika. Do prve prave priložnosti so prišli domačini šele v 18. minuti, ko je po kotu Živca z glavo streljal Coda, a je Kotnik žogo dobro odbil. Gostje razen nekaj strelov, ki so leteli kar nekaj metrov mimo gola Goričanov niso imeli resnejših priložnosti. V 28. minuti so imeli domačini prek Jogana še eno pol-priložnost, vendar je ta z glavo streljal čez gol. Čez pet minut pa vodstvo domačinov. Živec je izvedel prosti strel iz leve strani, Kotnik je žogo odbil, žoga je prišla do branilca Gorice, ta je poslal žogo še enkrat na desno stran obrambe Celjanov, ki so znova slabo odbili v svoj kazenski prostor, kjer je bil najvišji eden od Goričanov, žoga je prišla do Code, ta je lepo podal do Misurace, ki je iz sedmih metrov streljal v levi spodnji kot in zadel za vodstvo Gorice. Do konca polčasa velja omeniti lep prodor Zajca, ki je prodrl vse do gola Gorice, ampak se je na koncu malce zapletel in iz leve strani slabo zaključil.

Drugi polčas se je začel mirno, že v 50. minuti je sledilo razburjenje. Vidmajer je grdo štartal na Vetriha in sodnik Perić ga je izključil. Zdelo se je, da je tekma že odločena in da bodo domačini zlahka zadržali vodstvo, vendar se Celjani niso predali. Vrtnice so se pomaknile preveč proti svojemu golu in dovolile gostom, da so prevzeli pobudo na igrišču. Še več živahnosti je v igro vnesel nekdanji Goričan Vicente, ki je bil v zadnji tretjini tekme stalna grožnja domačim branilcem. V 68. minuti je dobil globinsko podajo in na levi strani kazenskega prostora lepo podal v sredino, kjer je Vrhovec streljal v desni spodnji kot, vratar Cordaz pa je strel odbil v kot. Nato je do strela prišel tudi najboljši goriški strelec Coda, Kotnik pa je bil ravno tako na mestu. Ko smo že mislili, da bo Gorica, kljub pritisku Celjanov, prišla do zmage, pa je prišla dramatična končnica. V 84. minuti je žogo na levi strani pred kazenskim prostorom dobil Vicente, ki je lepo preigral Jogana, ta je nasedel ter ga podrl, sodnik Perić pa je pokazal na enajstmetrovko. Izvedel jo je najizkušenejši igralec Celja Gobec, streljal v levi kot vratarja Cordaza, ki pa je prebral namero celjskega kapetana ter na veselje domačih navijačev preprečil izenačenje. Že v naslednji minuti pa je sledila akcija za potrditev zmage domačinov. Po hitrem protinapadu, je na levi strani žogo vlekel Coda, nato je po tleh podal proti drugo vratnici, kjer je bil Bazzoffia hitrejši od celjskih branilcev in zadel za končnih 2:0. Do konca tekme resnejših priložnosti ni več bilo in točke so ostale doma.

Goričani so tako že tretjo tekmo zapored ostali neporaženi in lahko z optimizmom gledajo naprej. Najprej jih čaka pokalna tekma na Koroškem proti Dravogradu, nato pa še dve domači prvenstveni tekmi proti Triglavu in Krki. Bodo pa morali izboljšati element igre, ko imajo igralca več, saj se je izkazalo, da se preveč povlečejo v obrambo ter prepustijo igro nasprotniku. Celjani se bodo verjetno malce pritoževali čez rdeči karton, ki je bil morda prehitro dosojen. Obenem pa je res, da so po izključitvi zaigrali veliko boljše kot pred tem ter bi si lahko zaslužili tudi točko. Odločilen je bi strel Gobca iz enajstmetrovke. V pokalu sedaj pričakujejo ambiciozen Zavrč, naslednji teden pa v prvenstvenem dvoboju spet gostujejo, igrali bodo v Domžalah.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …