[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=100]

Vodilni Maribor v tej sezoni še ne poznajo poraza. Štajerci so gostovali pri zadnjeuvrščeni ekipi Triglava in slavili minimalno zmago. Domačini so se dobro zoperstavili Mariboru in niso dovolili, da bi se razigrali. Zadetek je padel šele v 2. polčasu, ko je Aleš Mejač pobegnil po boku, podal v kazenski prostor, Nusmir Fajič pa je žogo pospravil v mrežo. Kranjčani s šestimi porazi in eno osvojeno točko ostajajo na zadnjem mestu Prve lige Telekom Slovenija. Po tej tekmi je s položaja športnega direktorja NK Triglav odstopil Robert Misja.


Gostovanje državnega prvaka v Kranju je privabilo večje število gledalcev. Domači trener Dušan Kosić je dodobra premešal enajsterico, v ekipo se je vrnil Petar Stojnić, prvič je po poškodbi zaigral Lamin Diallo, debitiral pa je Uroš Palibrk. Še vedno pa zaradi poškodbe manjka Alen Krcić. V nasprotnem taboru pa je trener Ante Čačić počitek namenil Aleksandru Rajčeviću, priložnost pa je ponudil nekaterim rezervistom.

Začetek tekme je pripadel domačinom. V uvodnih minutah je dvakrat zapretil novinec Palibrk. Stojnić je lepo našel omenjenega napadalca, ki pa je streljal visoko čez gol. V drugem poskusu pa je Bukara natančno podal novincu na glavo, vendar je bil njegov natančni strel premalo močan. Kranjčani so igrali boljše kot na prejšnjih tekmah, dobro pokrivali nasprotnike in niso dovolili, da bi se Mariborčani razigrali. Prvi strel so vijoličasti sprožili šele v 20. minuti, ko sta v zgoščeni obrambi Triglava lepo kombinirala Mendy in Tavares. Brazilec je francoskemu napadalcu lepo pripravil strel, ta pa je meril kakšen meter mimo vrat Pelka. Na drugi strani pa je z levico močno streljal Stojnić, vendar je bil Handanović na mestu.  V 24. minuti je Tavares pospravil žogo za hrbet vratarja Pelka, vendar je sodnik Matej Jug zadetek razveljavil zaradi prekrška Mejača nad Bukaro.  Čez nekaj minut je iz velike razdalje streljal Nukić, a precej mimo vrat. Mariborčani so igrali precej rezervirano, napad jim ni nikakor stekel, veliko podaj nazaj v zadnjo vrsto. Domačini pa so priložnosti iskali iz polprotinapadov. V 31. minuti je bil zopet razpoložen Palibrk, ki je iz obrata preslabo zadel žogo, da bi ogrozil mariborska vrata. Do konca prvega polčasa so poskusili še Potokar in Tavares pri Mariborčanih, pri domačih pa Bukara, vendar so vsi streli zleteli daleč mimo vrat. Državni prvaki v tem polčasu niso pokazali vsega, kar znajo, medtem ko so se domačini dobro zoperstavili in preprečili gostom, da bi razvili svojo igro.

Trener Ante Čačić z igro svojih varovancev ni bil preveč zadovoljen, zato je pred začetkom drugega polčasa opravil dvojno menjavo, v igro je poslal visokega napadalca Nusmirja Fajića in hitrega Damjana Boharja. Dogajanje na zelenici je bilo podobno kot v prvem polčasu, Maribor je imel posest žoge, vendar premalo konkreten, da bi prebil zgoščeno obrambo Triglava. V 53. minuti pa lepa akcija gostov. Dervišević je z lepo globinsko podajo našel Mejača, ki je podal naprej do Fajića, a mu je v zadnjem trenutku z noge snel domači branilec Diallo in tako preprečil zanesljivi zadetek. Čez tri minute pa je v podobni akciji bil Fajič uspešnejši in premagal nemočnega Pelka. V 59. minuti pa je sodnik Matej še drugič na tekmi razveljavil zadetek Mariborčanov, saj je bil Tavares v prepovedanem položaju. Po prejetem zadetku so Kranjčani zaigrali in vedno bolj ogrožali Handanovića. Najprej je pravo bombo z razdalje sprožil Pokorn, a se je gostujoči vratar izkazal z odlično obrambo. V 65. minuti pa najlepša priložnost za domače. Zolić je iz neposredne bližine atraktivno poizkusil s “škarjicami”, a je Handanović s skrajnimi napori preprečil najhuje. Mariborski vratar je zaustavil žogo na golovi črti, čeprav so domači nogometaši menili, da je žoga prečkala golovo črto.  V zadnji tretjini se je igra razživela, Kranjčani vedno več tvegajo in se spuščajo v odprt dvoboj z Mariborčani. Najprej je iz neposredne bližine meril Tavares, a je Pelko z odlično obrambo preprečil najhujše. Na drugi strani je Nukić stresel zunanji del vratnice s kakšnih 20 metrov. V 80. minuti so domači izvajali prosti strel. Izvedel ga je Stjepanović, a je zadel živi zid. Gostitelji so zahtevali kazen, ker so trdili, da je eden od Mariborčanov igral z roko v kazenskem prostoru, vendar Jug ni piskal ničesar. V naslednjem napadu domačih je Kongnyuy z glavo zatresel zunanji del mreže. V 82. minuti bi lahko Stjepanović namesto rumenega dobil tudi rdeči karton zaradi grobega prekrška, saj je v zračnem dvoboju domači igralec s stopalom zadel mariborskega kapetana v glavo. Zaradi podobnega prekrška je bil lani prav tako v Kranju izključen branilec Argus. Proti koncu tekme je mariborski branilec ptokar imel kar precej težav z razigranim najboljšim strelcem Triglava. Napadalec Nukić je lepo vrgel iz igre Potokarja in Filipovića, a je zaključil preveč po sredini. Neverjetno, v zadnjih minutah so domači vse bolj napadali in iskali izenačujoči zadetek, ki bi jim prinesel dragoceno točko. Najprej je iz mrtvega kota streljal Nukić, vendar se je moral Handanović pošteno potruditi, da je preprečil zadetek. V sodnikovem podaljšku pa je Handanović zopet moral posredovati in že omenjenemu napadalcu Triglava preprečil neoviran strel na vrata. in tekme je bilo konec.

V Kranju smo spremljali zanimivo srečanje, ki se je razživelo šele v drugi polovici drugega polčasa. Triglav je vnovič dokazal, da se zna zoperstaviti državnim prvakom. Z vrnitvijo Stojnića in Dialla, izkazal se je tudi debitant Uroš Palibrk, so domači prikazali najboljšo predstavo v tej sezoni. Kranjčani so bili v igri agresivni, dobro pokrivali nasprotnike, še vedno pa imajo težave pri prenosu igre iz obrambe v napad, velikokrat igralci pred kazenskim prostorom preveč zavlačujejo pri zaključevanju akcij. Pri Mariborčanih pa se je poznalo, da so z mislimi na povratnem srečanju za Ligo prvakov, igralci so bili nerazpoloženi, niso pokazali vsega kar zanjo, še vedno pa se kažejo težave v obrambni vrsti, tako da Čačić ni najbolj zadovoljen z igro svojih varovancev. Lahko pa je zadovoljen po zaslugi zadetka Nusmirja Fajiča zapuščajo gorenjsko prestolnico s tremi točkami. Triglav naslednjo soboto bo gostoval pri Celju, isti dan pa v Maribor prihaja vse boljša ekipa Gorice.

Foto: Miran Alijagić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…