V 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije je največje presenečenje pripravil zadnjeuvrščeni Triglav, ki je presenetljivo s 3:1 premagal, največje presenečenje jesenskega dela, ekipo Zavrča. Viktor Trenevski je poraz v Kranju plačal s svojo službo, medtem ko se je Siniša Brkić veselil  zmage in novih treh točk v boju za obstanek v prvi ligi.


Pa si malce osvežimo spomin, kako in zakaj je Zavrč padel v Kranju. Zadnjeuvrčeni Triglav je med premerom zaradi slabih rezultatov v prvi polovici sezone naredil pravo revolucijo v ekipi, še prej pa se je na trenerski stolček vrnil Siniša Brkić, ki je takoj zavihal rokave in napovedal, da bo Triglav spomladi drugačen. Kranjčani so odločno krenili v pomlad in se Zavrču maščevali za dva poraza v tej sezoni.  Začetek tekme je bil za varovance Siniše Brkiča sanjski, saj so že po osmih minutah vodili z dvema zadetkoma prednosti. Zadela sta oba napadalca, Luka Majcen in povratnik Matej Poplatnik. Zavrč, največje presenečenje jesenskega dela, tokrat ni kazal tiste energije iz jesenskega dela sezone. Haložani so edini zadetek na tekmi zabili tik pred koncem prvega polčasa, strelec je bil Doris Kelenc. Vsi dvomi o zmagovalcu dvoboja so se razblinili v 71. minuti, ko je nasprotnikovo mrežo zatresel Ajdin Redžić in postavil končni izid tekme.

Hitro smo zadeli, a do konca je ostalo še celih 80 minut in dobro smo se zavedali, kaj nas še vse čaka. Že pred tekmo sem poudarjal, da smo se dobro pripravili na Zavrč, pogledali smo si veliko njihovih tekem in na srečo smo se popolnoma pripravili na njih. Pokazali smo se v pravi luči, igrali smo poletno, agresivno, tako, kot mora Triglav to pomlad izgledati. Imamo mlado moštvo, a igralcev ne delim na stare in mlade. S tremi asistencami se je izkazal izkušeni Vlado Šmit, kar ni zanemarljivo. Neizkušenost nas ni stala dobrega izida po vodstvu, a Zavrč je zdaj za nami, pred nami pa bodo hitro že novi izzivi. Gledali bomo nov Triglav, tudi porazi bodo prišli, a na ta način se delajo igralci in gradi klub,” je o zmagi in ekipi Triglava spregovoril Siniša Brkić, ki se hkrati zaveda, da bo s Krko še naprej bil ogorčen boj za obstanek med elito. Kdo bo pri tem uspešnejši, pa bo jasno že konec maja.

  • Maribor najavil pritožbo

    V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…
  • Delitev točk v Šiški

    V 23. krogu Prve lige Telemach je Bravo gostil Koper. Ekipi sta se na tekmi, ki se je prič…
  • Gorica predstavila novo okrepitev

    Pred nekaj urami je Gorica, na uradnih socialnih omrežjih, predstavila novega igralca. Tok…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…