Trener Ante Šimundža je v kratkem času, ki mu je bil na razpolago uspel dobro pripraviti ekipo, saj so celotno srečanje odigrali tudi v fizičnem pogledu na zelo solidnem nivoju. V odprtem srečanju z obeh strani so na koncu zasluženo slavili muraši, čeprav so po vodstvu Mure 05 s 4:1 domačinom nekoliko pomagali do takrat solidni sodniki, končni rezultat je bil 4:3 za Muro 05. Strelci zadetkov za črno bele so bili Lalović dvakrat ter Cipot in Vinko. Srečanje so muraši odigrali v postavi: Draković, Majer, Cipot, Morec (od 85. min Kurbus), Travner, Bohar (od 54. min Vaš), Maruško (od 75. min Mlinarić), Rep, Šimić, Lalović (od 85. min Sačer) in Ploj (od 62. min Vinko). Domačini katere vodi trener Lőrincz Emil so srečanje začeli v postavi: Santa, Lazar, Balogh, Čaušić, Zelkovič, Bailo, Koller, Akassow, Zs. Horvath, Szatmari, Simon. V drugem polčasu so priložnost za igro dobili še Dibusz, A. Horvath, Fodor, Grumić, Wittredi, Krejci, Nagy, Eke in Lazar.


Na začetku dvoboja so nekoliko več od igre imeli domačini, vendar so jih igralci soboškega prvoligaša zelo hitro umirili. Po vrnjeni žogi enega od domačih branilcev je domači vratar naredil napako, ko je Šimić njegovo izbito žogo prestregel z glavo, do nje je na robu kazenskega prostora prišel Saša Lalović in jo z močnim in natančnim strelom ob levi vratnici zabil v mrežo za vodstvo črno belih z 0:1. Lep prosti strel je izvedel kmalu za tem po prekršku nad Šimićem z  roba kazenskega prostora z leve strani v višini osmih metrov Rep, ki je sprožil močno tik nad zgornjim levim kotom Sante. Domačini so poskušali prek Sz. Horvath in Simona, ki sta streljala z glavo, vendar je Draković strela brez težav ubranil. V 41. minuti je čez vrata s petindvajsetih metrov streljal Lalović. Za domačine pa je bil neuspešen Szatmari v zadnjem napadu prvega polčasa.

 

Foto: Aleš Cipot

 

V uvodnih minutah drugega polčasa so pritisnili domačini, a se Draković po poskusih Lazarja ni dal presenetiti. Muraši so v 52. minuti izpeljali bliskovito akcijo za 0:2. Pred svojim kazenskim prostorom je žogo prestregel Rep in z globinsko žogo zaposlil Saša Lalovića, ki se je otresel domačega branilca in žogo z roba kazenskega prostora po odboju od desne vratnice poslal za hrbet domačega vratarja. V 56. Minuti je Mura 05 prišla do kota z desne strani, ki ga je izvedel Vaš, v kazenskem prostoru domačinov je bil najvišji Fabijan Cipot, ki je žogo z glavo neubranljivo zabil pod prečko za 0:3. Santa je bil pri obrambi uspešnejši po strelu Repa s petindvajsetih metrov v levi spodnji kot. V 63. minuti je za domačine Nagy z dvajsetih metrov streljal nad levim zgornjim kotom. Nevarno je bilo pred vrati murašev tudi v naslednjem napadu, ko je do odbite žoge na osmih metrih z desne strani prišel Lazar, a je njegov strel proti levemu spodnjemu kotu Draković odbil v kot. Domačini so znižali v 70. minuti po kotu z desne strani, ko je Miroslav Grumić žogo porinil v mrežo s petih metrov za znižanje na 1:3.  Igralci Mure 05 so v 72. minuti prišli do prostega strela z desne strani, po gneči v kazenskem prostoru je žoga prišla na sedemnajstih metrih do Vedrana Vinka, ki je po desni strani prodrl v kazenski prostor in z natančnim strelom z enajstih metrov zatresel daljši kot domačinov za 1:4. Draković se je izkazal po strelu Lazarja z enajstih metrov, ko je s parado izbil žogo iz zgornjega levega kota v korner. Na drugi strani je domači vratar imel veliko dela s prostim strelom Šimića z roba šestnajstih metrov z leve strani, ko je žoga poletela čez živi zid proti desnemu spodnjemu kotu.  Po prekršku nad Lalovićem na sredini igrišča so domačini v 82. minuti prišli do nasprotnega napada po desni strani, do strela na petnajstih metrih je prišel David Wittredi in z natančnim udarcem ob levi vratnici zatresel levi spodnji kot Drakovića za 2:4. V 84. minuti je s petindvajsetih metrov streljal Vinko v levi spodnji kot, udarec je Dibusz uspel ubraniti. Končnih 3:4 je iz podarjenega prostega strela s sedemnajstih metov v zadnjem napadu na dvoboju postavil David Wittredi s svojim drugim zadetkom, ko je poslal žogo čez živi zid v desni zgornji kot. 

 

Avtorica: Saša Hidič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od 
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …