Benjamin Morel je Mateju Podlogarju druga poletna okrepitev domžalskega prvoligaša. 27-letni Francoz se je na preizkušnja dokazoval zadnja dva tedna ter z delom na treningih in pripravljalnih tekmah z Rijeko in Zagrebom zadovoljil pričakovanja domžalskega kluba.


Morel, ki se najbolje znajde na poziciji levega krila, bo v Domžalah ostal najmanj do konca sezone. 181 centimetrov visoki nogometaš je bil nazadnje nazadnje član francoskega nižjeligaša Granvilla, v sezoni 2010/11 pa je v dresu Caena odigral tudi osem tekem v francoski Ligue 1. Sezono kasneje se je v dresu Clermonta preizkušal tudi v drugem razredu francoskega nogometa in na petnajstih tekmah dosegel tudi dva zadetka, zatresel je mreži zdajšnjih prvoligašev Bastie in Reimsa. Matej Oražem, športni direktor domžalskega kluba je poudaril, da so bile tudi izkušnje pomemben dejavnik ob sklenitvi dogovora: “Z Benjaminom želimo v našo mlado ekipo vnesti nekaj izkušenj. Gre za igralca, ki si je vse svoje nogometno znanje pridobil v nogometni šoli, ki se razlikuje od slovenske in tudi ta raznovrstnost v ekipo prinaša nekaj pozitivnega. Dogovorili smo se za enoletno sodelovanje, bomo pa že med letom ocenili ali lahko Benjamin tudi dolgoročno pomaga naši ekipi do boljših iger in rezultatov.”

Ker je na preizkušnjo prišel naravnost s poletnega oddiha, Morel po besedah trenerja Elsnerja še ni v optimalni pripravljenosti, vmes pa je zaradi težav s trebušno virozo izpustil tudi srečanje s Hajdukom. S prihodom izkušenega novinca pa je zadovoljen tudi mladi strateg domžalskega moštva: “V zadnjih dveh tednih nas je prepričal iz več razlogov. V ekipo prinaša dragocene izkušnje iz prve in druge francoske lige, hkrati pa v napadalni del ekipe vnaša dodatno konkurenco. Gre za tehnično odlično podkovanega igralca, ki le redko zgreši podajo in vselej usmeri igro v pravo smer. Na tekmi proti Zagrebu je pokazal, da zna biti tudi zelo nevaren za nasprotnikov gol. Z odličnim postavljanjem je ob doseženem zadetku prišel vsaj še do petih zrelih priložnosti. Tudi na treningih čutimo, da je na primerni kakovostni ravni in prepričan sem, da bo dodana vrednost naši ekipi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…