Napadalni vezist Aluminija Francesco Tahiraj je postal zadnji igralec meseca v letu 2018. Dvaindvajsetletni Albanec, ki ima tudi italijanski potni list, je bil izbran za najboljšega posameznika v petih krogih državnega prvenstva, ki so bili na sporedu med 3. novembrom in 9. decembrom.


Aluminij, ki po jesenskem delu prvenstva zaseda visoko tretje mesto na lestvici, je november začel s porazom 2:0 v Murski Soboti, nato pa na krilih Tahiraja do zimskega premora vknjižil štiri zaporedne zmage. Nekdanji član mlajših selekcij Albanije je na omenjenih štirih tekmah zabil kar pet golov. Svoj strelski pohod je Tahiraj začel na tekmah proti Krškemu, Gorici in Olimpiji, ko se je na vsakem od srečanj med strelce vpisal po enkrat, končal pa v zadnjem krogu pred odmorom, ko je ob visoki zmagi Kidričanov nad Celjani (4:1) prispeval dva zadetka in ob tem dodal še asistenco. V jesenskem delu je na 18 tekmah zbral devet zadetkov in štiri asistence.

Tahiraj je igralec meseca postal po napadalcu Olimpije Andresu Vombergarju, ki je laskavi naziv osvojil za predstave v mesecu oktobru, medtem ko sta priznanje za svoje igre pred tem dobila še vezista Maribora, in sicer Dino Hotić septembra ter Amir Dervišević avgusta.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…