Tekma na v Krškem domačim nogometašem ni prinesla novih treh točk, čeprav so gostitelji velik del tekme pritiskali na vrata Zavrča, ki mu je prvo zmago v pomladanskem delu sezone z izjemnim zadetkom z razdalje priigral Lovro Cvek. Obračun peto in zadnjeuvrščene ekipe sta stratega Petrovič in Solomun začela z nekoliko okrnjeno zasedbo. Krčani so v ekipi pogrešali Tima Čeha, na desni strani obrambe pa je priložnost namesto Pušaverja dobil Marko Jakolić. Tudi Zavrčani, ki na Gubca niso prišli kompletni. Zaradi izpolnjene kvote kartonov je manjkal napadalec Tahiraj, Ivica Solomun pa je za tekmo z vročimi Krčani opravil kar nekaj rotacij, svoje prve minute na slovenskih zelenicah je dočakal Ukrajinec Stanislav Štanenko.


Dvoboj poražencev iz prejšnjega kroga so na krilih domačih navijačev bolje začeli Krčani,  ki so pritisnili proti vratom Zavrčanov, a sta bila Volarič in Hotić premalo natančna. Po desetih minutah je pritisk domačinov popustil, po zaslugi napake Sikoška pa je do prve priložnosti prišel edini strelec Zavrča v pomladanskem delu Batrović, a je bil v kazenskem prostoru najspretnejši Marko Zalokar. Nekaj minut kasneje pa je kot strela z jasnega padel izjemen zadetek nogometašev v rumeno-zeleni športni opremi. Za strel z razdalje se je odločil Lovro Cvek, igralno usnje pa je v visokem loku končalo pod prečko domačih vrat in za hrbtom Marka Zalokarja. Po zadetku so se Zavrčani pomaknili na svojo polovico in se osredotočili na ohranjanje rezultata, svoje priložnosti pa so iskali iz protinapadov. Ni veliko manjkalo, da bi završka obramba popustila že takoj po zadetku, ko je proti vratom Ranilovića sprožil Žinko, vendar je zadetek preprečil Kokorović. Nekaj vroče krvi je prinesel dogodek v 22. minuti, ko je na polovici igrišča na Sikoška grobo štartal Golubar, na veliko ogorčenje domačinov pa je Dragoslav Perić 30-letnemu Hrvatu pokazal le rumeni karton. Ob zaključku polčasa je zopet zavrelo pred vrati Zavrčanov. Najprej so domačini ob kotu poizkusili z že znano akcijo, kjer gre žoga na prvo vratnico, od tam pa jo igralec podaljša v osrčje kazenskega prostora, kej se je tokrat znašel Žinko, ki ni bil dovolj spreten v zaključku akcije. Že minuto kasneje se je varovancem Tomaža Petroviča ponudila še lepša priložnost, Volarič je prodrl po desni strani in žogo zavrnil v neposredno bližino tekmečevih vrat, kjer pa se je zapletel Đurković in rezultat prvega polčasa je ostal 1:0 za Haložane.

Drugi polčas se je začel tako kot se je prvi zaključil, s pritiskom domačinov in agresivno, na nekatere trenutke pa tudi grobo igro Zavrčanov. Tako je bilo tudi v 52. minuti, ko je porumenel Aleks Pihler. Iz prostega strela je podal Hotić , njegove podaje pa ni znal izkoristiti Šime Gregov, ki je bil osamljen na drugi vratnici. V nadaljevanju tekme smo spremljali pravo bitko, v kateri ni manjkalo prekrškov in vedno večje napetosti v Krškem, saj so domačini lovili gol zaostanka. Presenetljivo so se Krčani tudi v drugem polčasu odločili za igro dolgih podaj, kljub očitni prednosti v tehnični podkovanosti, ki je novincu v Prvi ligi že prinesla šest točk v pomladanskem delu prvenstva, proti takšnemu Krškemu pa se Haložanom ni bilo težko braniti. Krčani so tako kljub terenski premoči vknjižili drugi zaporedni poraz, medtem ko so si Zavrčani z borbeno in pametno igro priigrali prve tri točke v letošnjem koledarskem letu. Z deveto zmago so se varovanci Ivice Salomuna utrdili na sredini prvenstvene lestvice, Krčani pa tako ostajajo na dnu razpredelnice, od koder se bodo skušali odlepiti čez dva tedna, ko odhajajo v Domžale.

Foto: Darko Kodrič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…