Manj kot dva tedna je trajal dopust Mariborčanov, ki so po včerajšnji tradicionalni večerji danes že zavihali rokave in pričeli z operacijo “Liga prvakov”. Štajerci bodo prvih deset dni preživeli v domačem okolju, potem pa odšli na priprave v Moravske Toplice. Že prihodnji teden pa nogometaša čaka prva pripravljalna tekma.


Tekmovalni premor ni trajal niti dva tedna, tudi trenerju Milaniču so prosti dnevi hitro minili. “Mislim, da smo se vsi dovolj dobro odpočili, da bomo že od prvega dne zagrabili za delo,” je uvodoma dejal strateg Maribora, s katerim se je pred dnevi razveselil že petega naslova državnega prvaka. Jasno je, da bo Izolan v novi sezoni v svojem moštvu pogrešal Sallalicha in Defendija,  pa tudi Novakovića, ki je na novinarski konferenci, dobri dve uri po uvodnem treningu Maribora, sporočil, da po jutrišnji tekmi z Malto zaključuje profesionalno kariero, čeprav so si v Ljudskem vrtu želeli, da bi vijolicam pomagal vsaj poleti.

Manj jasna je usoda Dareta Vršiča, ki ga ni bilo na seznamu igralcev, s katerimi so Štajerci krenili v nove priprave. Tudi najboljšemu nogometašu lanske sezone je potekla pogodba, vodstvo kluba si želi, da bi ostal v vijoličastem, a je, kot poudarja Milanič, odločitev na igralčevih plečih. Se je pa zato treningu pridružil v lanski sezoni zamrznjeni Amir Dervišević. Trener Maribora si glede novih prihodov ne dela preglavic: “Sem z moštvom, ki ga imam na razpolago že danes. Osredotočen sem na delo. Spremembe so vselej mogoče, vendar si ne delam pretiranih preglavic. Če se bo kaj spremenilo, se bo, in bomo potem morali morda tudi kaj prilagajati, vendar v tem trenutku bosta strategija in način prilagojena fantom, s katerimi razpolagamo.”

Mariborska igra je v minuli sezoni slonela predvsem na Daretu Vršiču, odsotnost katerega se je pošteno poznala tudi v zaključku sezone. Bo Milanič s kadrovskimi spremembami posegel tudi po spremembi strategije in načina igranja? “Ko se pripravljam na novo sezono, imam v oziru kader, s katerim razpolagam. Nekaterim fantom bom skušal najti pravo mesto in tu bo zagotovo prišlo do sprememb. Če pa se vmes kaj zgodi, pa se bomo ponovno prilagajali in iskali novo strategijo. Tako kot smo jo tudi v lanski sezoni, ko smo začeli na en način, potem pa smo zadevo rešili zelo uspešno. Tokrat je strategija znova nova, glede na to, na koga lahko računamo.”

Za zdaj je edini novinec zgolj Jean-Claude Billong. “Fant je pokazal, da ima potencial. Sedaj pa je na njemu, o čemer sva včeraj tudi pogovarjala, da izkoristi priložnost, ki jo bo imel skozi vsak trening. Videl sem na govorici telesa in obnašanju, da bo ‘zagrabil’. Naredil bo vse, da bi priložnost, ki jo bo dobil skozi treninge, v pripravljalnih tekmah in tudi kasneje izkoristil,” je optimističen Milanič.

Za zdaj Milanič razpolaga s kadrom, ki šteje 28 nogometašev, a med njimi na uvodnem treningu ni bilo reprezentantov, Mateja Palčiča, Adisa Hodžića, Luko Štora in Žana Celarja.

Seznam pripravljalnih tekem Maribora:
16. junij: Rostov (Bad Radkersburg)
20. junij: Škendija (Odranci)
22. junij: Ural (Bakovci)
24. junij: nasprotnik še ni potrjen
28. junij: Dinamo Bukarešta (prizorišče še ni določeno)
1. julij: nasprotnik še ni potrjen
6. julij Krasnodar (Ljudski vrt)

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…