Trenerska rošada na ljubljanski klopi in vrnitev Roka Kronavetra na igrišče nista obrodili sadov. Domžale so z golom mladega Jana Repasa po več kot šestih letih dobile domačo tekmo z zmaji in poglobile krizo Olimpije, ki je vknjižila že tretji zaporedni poraz. Maribor aktualnemu državnemu prvaku beži že za devet točk.


Lahko bi zapisali, v Ljubljani nič novega. Nov poraz, že tretji zapored. V dvoboju ranjenih levov so bili uspešnejši Domžalčani. Resda minimalno, toda zdi se, da Ljubljančani ne bi dosegli gola, tudi če bi se tekma podaljšala še za pol ure. Rumeni pod vodstvom Simona Rožmana so odigrali pametno, terensko pobudo so prepustili zmajem, sami pa so pretili predvsem preko protinapadov in po enem tudi zadeli za končni izid 1:0. Jan Repas je zeleno-bele zavil, pa ne zgolj zaradi dresov, v črno. Tudi povratnik Kronaveter ni prinesel svežine v igro. Glede izkušenega Mariborčana so svoje mnenje med tekmo velikokrat podali tudi Green Dragons, ki so vzeli na ‘piko’ tudi Ranka Stojića in novega/starega trenerja Marijana Pušnika, ki so ga primerjali celo s klovnom, ki vodi cirkus imenovan Olimpija. Koroški strokovnjak je presenetil tudi z novim kapetanom. Ne toliko zaradi novega kapetana Branka Ilića, bolj zaradi tega, ker je kapetanski trak vzel Nejcu Vidmarju, ljubljencu navijačev Olimpije. V 37. minuti so bili na Domžalčani na pragu povišanja vodstva, a je Rade Obrenović po posredovanje sodnika za vrati Sagrkovića spremenil svojo prvotno odločitev glede enajstmetrovke, ki je tako ni bilo.

V drugem polčasu so zeleno-beli zelo sramežljivo poskušali. Najbolj nevaren je bil Leon Benko, ki pa so mu domači branilci blokirali nevaren strel, s katerim bi imel domači vratar Milić verjetno kar nekaj dela, da bi ga ukrotil. Edina svetla točke ljubljanske kalvarije so navijači zeleno-belih, ki so na gostovanje v sicer bližnje Domžale zopet prišli v velikem številu. Ljubezni med navijači in vodstvom je že zdavnaj izpuhtela, tudi večkrat populistični Marijan Pušnik ni več dobro zapisan pri najzvestejših navijačih Olimpije. Lahko se samo vprašamo, kdo se bo zares boril za drugo mesto, kot je pred začetkom spomladanskega dela Mariboru zaželel Milan Mandarić. Po današnjem porazu se zdi, da bodo to Ljubljančani, ki imajo pred današnjimi nasprotniki samo še tri točke prednosti. Ni kaj, pomlad pri Olimpiji bo še zanimiva.

Foto: Jure Banfi

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Gašper Krvina
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…