Danes so v Radomljah zabeležili pravi nogometni praznik. Domačini, ki so že nekaj časa sprijaznjeni s tem, da se bodo po tej sezoni znova ekspresno vrnili v nižji rang tekmovanja, so odigrali premierno prvoligaško tekmo na svojem igrišču. V tokratnem srečanju so gostili Celjane, ki že enajst tekem zapored niso okusili grenkobe poraza. Ta niz so danes še podaljšali, saj so slavili z zadetkom Mateja Podlogarja in se z zmago približali Goričanom zgolj na točko.


V prvem polčasu so bili boljši tekmec Celjani, ki so večino časa preživeli na polovici gostiteljev, a si niso uspeli pripravili prave priložnosti. Prava priložnost je prišla v drugem delu prvega polčasa, natančneje v 33. minuti, ko se je Matej Podlogar znašel ob pravem času na pravem mestu ter z močnim strelom premagal Aljaža Ivačiča. Ta se je dve minuti pozneje izkazal po dveh zaporednih poskusih Elvedina Džinića ter Tadeja Vidmajerja. Domači so do prvega strela na celjska vrata prišli šele v 43. minuti, a Matjaž Rozman s poskusom Marka Kovjenića ni imel veliko dela.

V drugem polčasu gledalci dolgo niso videli prave priložnosti, v razmaku nekaj minut med 70. in 77. minuto je trikrat poskusil Jucie Lupeta, za njim pa še Amadej Brecl, a so bili vsi streli nenatančni. Še najbližje zadetku je bil nekdanji napadalec vijoličastih Dalibor Volaš v tretji minuti sodniškega dodatka, ko je zadel okvir vrat. Zmaga gostov je bila sicer povsem zaslužena, o tem govori že razmerje v strelih (16:3).

Radomljani bodo v 33. krogu v petek gostili Koper, Celjani pa Krško.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Gašper Krvina
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…