Celjani so po skalpu Maribor, ki je v tokrat dokaj skromno obiskanem Ljudskem vrtu po zadetku Lovra Cvek in avtogolu Adisa Hodžića doživel šele drugi domači poraz to sezono, vnovič bližje Evropi. Gorica po današnjem remiju na Ptuju grofom beži za tri točke.


Mariborčani so po nedeljskem porazu v Kidričevem tudi v štajerski derbi s Celjem krenili v pošteno premešani enajsterici, kar je trener Darko Milanič napovedal že po osvojitvi naslova. Prvi polčas je ponudil zelo bledo predstavo obeh moštev, vseeno pa so imeli domači nekaj več od igre, medtem ko pravih strelov v okvir gola ni bilo. Že v peti minuti je imel lepo priložnost Tavares, vendar je z glavo meril nekoliko previsoko, da bi ogrozil celjska vrata. Sledilo je nekaj obetavnih poskusov Celja, toda gostje niso uspeli sestaviti napada vse do zaključnega udarca. Sodnik Obradović v prvem polčasu ni imel zahtevnega dela, veliko preglavic domači obrambi pa je delal Matej Podlogar. Kljub temu je imel najlepšo priložnost v prvem delu srečanja Hotić in sicer v 36. minuti, ko se je po lepo kombinaciji znašel v kazenskem prostoru, a z višine najstrožje kazni za dober meter streljal mimo leve vratnice Rozmana. Še enkrat je bil v izdihljajih prvega dela igre nevaren Tavares, toda njegov poskus je odbil Pungaršek.

V nadaljevanje so veliko bolj agresivno in odločno krenili gostje, takoj so namreč pričeli z agresivno igro in povzročali težave obrambi Maribora. Za borbenost so bili nagrajeni v 57. minuti, ko je po povratni podaji Džinića z močnim strelom Obradovića premagal Cvek. Že v naslednjem kotu za grofe je imel Volaš na glavi povišanje vodstva, toda njegov udarec ni bil dovolj natančen in je končal v zaščitni mreži. Po uri igre je s strelom za izenačenje poskusil Viler, a tudi tokrat ni ogrozil Rozmana, ki si v tekmi ni pošteno ogrel rok. Mariborčani se kljub bledi podobi niso hoteli predati brez boja, saj so prevzeli igro v svoje roke ter pričeli napadati gol Celja. V 68.minuti je v gneči najbolje reagiral rezervist Bajde, toda celjska obramba je strel izbila v kot. Četrt ure pred koncem dvoboja je Milanič na igrišče poslal še Novakovića, a tudi to ni preobrnilo srečanja. Domači napadi so bili še naprej jalovi, Celjani pa so izkoristili odprto postavitev Maribora, ko je globinsko podajo Volaša izkoristil Podlogar in z lob udarcem že premagal Obradovića, žogo pa se je od vratnice odbila v nesrečnega Hodžića, ki se je podpisal pod avtogol. V 84. minuti je bilo srečanje odločeno, Celjani pa lahko še naprej verjamejo v evropsko poletje. Vijoličasti so po potrditvi naslova zabeležili drugi zaporedni poraz, v okvir celjskih vrat pa niso izstrelili enega samega naboja.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…