Dvoboj Aluminija in Krškega, ki sta se v Kidričevem udarila za osmo mesto, ni dal zmagovalca. Srečanje, ki se je končalo v znamenju hude poškodbe Marka Krajcerja, je ponudilo dva zadetka. V prvem polčasu podjetnejši gostje so po golu Filipa Dangubića na odmor odšli s prednostjo, a so Kidričani izenačili kmalu po začetku nadaljevanja, v polno je meril Lovro Bizjak.


Uvodne minute srečanja so ponudile otipavanje nasprotnikov. Gledalci, ki so se zaradi obnove tribune in gradnje nadstreška v večjem številu odpravile tudi na nasprotno stran igrišča, pa so prvo polpriložnost dočakali v deseti minuti. Sanin Muminović je z lepo podajo našel Lovra Bizjaka, a je povratnik po poškodbi kolena izsilil zgolj kot. Dve minuti zatem so se v prvi priložnosti znašli tudi gostje. Napako domače obrambe je izkoristil Ibrahim Mensah, krenil sam proti golu Luke Janžekoviča, a slabo zaključil obetavno akcijo. Dvoboj je ponudil tudi precej ostrih posredovanj in naletov, sodnik Asmir Sagrković pa je že v prvem polčasu pokazal šest rumenih kartonov, med 12. in 19. minuto so porumeneli Panadić, Škoflek in Kramarič. 19. minuta pa je prinesla tudi krško vodstvo. Po polprotinapadu je z desne strani igrišča podal Ibrahim Mensah, podajo Ganca pa je v sedmi zadetek sezone pretvoril Filip Dangubić in poskrbel za veselje peščice gostujočih navijačev na tribune. Po vodstvu so bili Posavci podjetnejši, zgolj dobre štiri minute po golu Dangubića se je v priložnosti znašel še Kramarič. Znova je bil v vlogi podajalca Mensah, a je Belokranjec z roba kazenskega prostora sprožil v naročje Janžekoviča. Gostitelji so se prebudili šele v končnici prvega polčasa, najlepšo priložnost za izenačenje pa so imeli tik pred odmorom. Po kotu z leve strani igrišča je bil pred golom najvišji Josip Zeba, a mu je izenačenje s posredovanjem na gol črti preprečil Klemen Šturm.

V drugem polčasu so bolje zaigrali tudi Kidričani, kljub temu pa so najprej zapretili gostje. V peti minuti je bil nevaren Dangubić, a je strel s petih metrov zaustavil Janžekovič. V 57. minuti pa veselje domačih. Najprej je po prodoru in predložku Škofleka streljal Vrbanec, a je domači kapetan iztržil zgolj kot, po katerem pa se je na bližnji vratnici najbolje znašel Bizjak in po strelu z glavu izničil posavsko prednost. Krčani so odgovorili v 61. minuti, ko je Mujan streljal preko gola. Zatem se je v novi obetavni priložnosti znašel Škoflek, a je dobro posredoval Zalokar, žogo pa je izbil Šturm. Srečanje je bilo podaljšano za kar deset minut, kar je bila posledica poškodbe gostujočega kapetana Marka Krajcerja, ki so ga zaradi hudih bolečin v hrbtu z reševalnim vozilom nemudoma prepeljali v bolnišnico. V sodniškem dodatku so bili nevarnejši gostitelji, dvakrat je poizkušal Tahiraj. V 92. minuti je zadel zunanji del mreže, pet minut zatem pa je poskus Albanca zaustavil Zalokar. Kidričani so bili nevarni tudi v 98. minuti, ko je po kotu z glavo sprožil še Jakšić, a je bil Zalokar tudi tokrat na pravem mestu.

Foto: Danilo Vezjak

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…