class="_3_bl">
Nogometaši Maribora so proti Bravu odigrali prvo tekmo pod vodstvom Maura Camoranesija. Vijoličasti so v Ljudskem vrtu proti Šiškarjem zabili štirikrat ter slavili visoko zmago.
 
Pod Kalvarijo se je dvoboj začel dokaj rezervirano z obeh strani, prvi pa so v 10. minuti zapretili Mariborčani, vendar je strel Rudija Požega Vancaša zletel daleč mimo vrat. Šest minut kasneje je na veliki preizkušnji bil Ažbe Jug, a je mariborski čuvaj mreže odlično ubranil dober strel Mihe Kancilije, ki je z roba kazenskega prostora meril v daljši vratarjev kot. Devetnajstletnik je bil v nevarni akciji tudi v 32. minuti, a je z glavo meril mimo vrat, takoj v naslednjem napadu pa so gostje iz Ljubljane prišli do svoje najlepše priložnosti v prvem delu. Ogrinec je z desne strani podal v kazenski prostor in na drugi vratnici našel Mustafo Nukića. Devetindvajsetletnik je nato z neposredne bližine streljal, vendar je Jug še enkrat odlično posredoval in žogo odbil. Sledile so mariborske minute, v katerih so vijoličasti prišli do neulovljive prednosti. V 34. minuti je Aljoša Matko prejel žogo na robu kazenskega prostora, nekoliko na desni strani ter se takoj odločil za strel in s pravim evrogolom premagal nemočnega Igorja Vekića. Le nekaj trenutkov kasneje je enega od kotov Maribora v kazenski prostor poslal Amir Dervišević, zmedo pred gostujočimi vrati pa je izkoristil Jasmin Mešanović, ki je iz obrata močno streljal in žogo poslal pod prečko za 2:0. Štiri minute pred koncem prvega polčasa pa 3:0 na semaforju. Dervišević je ponovno poslal predložek pred vrata Vekića, najvišje pa je skočil Nemanja Mitrović in z glavo zabil še tretji zadetek domačih. Stranski sodnik je sprva dvignil zastavico in označil prepovedani položaj, a se je po posvetu z Matejem Jugom pravilno odločil, da strel Ljubljančana ni bil preusmerjen in zadetek je obveljal.
 
V drugem delu so se vijoličasti pomaknili nekoliko nazaj in branili udobno prednost, terenska prevlada Brava pa se je običajno končala brez pravega strela na vrata zanesljivega Juga. Šiškarji so v 66. minuti imeli kar dve obetavni situaciji. Najprej je OvbokhaAgboyi lepo preigraval po desni in po tleh v kazenskem prostoru našel SandijaOgrinca, a je danes bržčas najboljši posameznik v vrstah gostov slabo zadel žogo in jo poslal mimo vrat. Nekaj trenutkov kasneje se je Ogrinec izkazal z novo lepo asistenco pred vrata Juga, vendar pa je Michele Šego za malenkost bil prekratek in je žogo poslal preko vrat. Pritisk gostov se je obrestoval enajst minut pred koncem rednega dela, ko je Ogrinec pred vrati Juga lepo našel Nukića, ki je iz bližine močno streljal in znižal na 3:1. Zadetek gostov je nato prebudil petnajstkratne državne prvake, ki so v naslednji minuti bili blizu povišanja vodstva, saj je AndrejKotnik gostujočega čuvaja mreže že premagal, a je njegov strel z golove črte obramba uspela izbit. V 81. minuti pa vendarle konec upov za Bravo. Akcijo igralcev, ki sta vstopila s klopi, je s podajo z desne začel MitjaViler, pred vrati Vekića pa jo je lepo zaključil JanMlakar in tako poskrbel za končnih 4:1.
 
NK Maribor – NK Bravo 4:1
Matko 34′, Mešanović 37′, Mitrović 41′, Mlakar 81′; Nukić 79′